Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Als u van plan bent om dit jaar op vakantie te gaan naar Japan, dan bent u vast nieuwsgierig wanneer reizen naar Japan weer mogelijk is. Vanwege de hele Covid crisis is reizen naar Japan momenteel moeilijk. Het land zit volledig op slot. Wat betekent dit voor mij? Wilt u op vakantie naar Japan, dan kunt u beter nog even wachten.

Wanneer kan ik reizen naar Japan?

Voor toeristen die op vakantie naar Japan willen, zal Japan naar verwachting nog wel een tijdje gesloten blijven. Tot en met Golden Week loopt een speciale campagne vanuit de Japanse overheid om het reizen binnen Japan te bevorderen. Mensen die in Japan wonen kunnen bijvoorbeeld korting krijgen op een hotel of op Shinkansen (hoge snelheidstrein) tickets. Zolang de nationale reis campagne geldt, zal reizen zeker niet mogelijk zijn naar Japan. Alleen zakelijke reizigers of mensen die om een speciale reden naar Japan komen, mogen tot die tijd reizen naar Japan. Alle overige reizigers die juist naar Japan komen voor vakantie, die moeten nog even wachten. Wij hopen dat Japan deze zomer weer opengaat voor toeristen. Voor actuele informatie kunt u het beste de officiële website raadplegen.

 

Wanneer is de beste tijd om mijn reis naar Japan te boeken?

Als u er erg naar verlangt om de stad te bezoeken, bent u misschien geneigd om uw reis tijdens het kersenbloesemseizoen te plannen.

Als u de kersenbloesem graag wil zien, en u heeft uw reis nog niet gepland, adviseren wij om te boeken voor de lente van 2023! Wij raden aan om 6 tot 9 maanden van tevoren te plannen, en eerder voor het hoogseizoen.

Voor mensen die nog niet veel gereisd hebben tijdens de pandemie, is het misschien moeilijk voor te stellen dat de vraag hoog is. Maar hoewel de Japanse regering nog niets heeft losgelaten over een mogelijke heropening, toch zijn tal van mensen al bezig hun reis naar Japan te boeken voor dit jaar en volgend jaar.

Tel daarbij op alle reizigers met uitgestelde reizen van 2020 en 2021, en het is geen verrassing dat hoogseizoen beschikbaarheid beperkt is voor de beste hotels en ryokans van Japan, en uiteraard ook de meest getalenteerde gidsen en lokale experts waarmee u een rondleiding of excursie in wil plannen.

Als u de flexibiliteit om de piekseizoenen te vermijden – en vind het niet erg het missen van de kersenbloesems of herfst gebladerte – overwegen een bezoek tijdens een offseason. Japan is echt een bestemming voor het hele jaar, en het kan op zijn magischst zijn als er minder toeristen zijn.

Lees meer: Wanneer is de beste tijd van het jaar om Japan te bezoeken?

Bent u van plan naar Japan op vakantie te gaan, zodra er meer zekerheid is? Dan kan het nog steeds verstandig zijn om op zijn minst beginnen met het planningsproces. Wanneer de grenzen open gaan, zullen de prijzen waarschijnlijk omhoog schieten en zal het moeilijk zijn om nog een prettig hotel voor een betaalbare prijs te kunnen vinden.

Back To Top