Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Dagexcursie in Hakone met gids Onze gids neemt u mee naar prachtig Hakone. Dit slaperige onsen stadje is omringd door actieve vulkaan Mt. Hakone, het Ashi meer en onder meer de Haya-kawa ravijn. Onze gids laat u alle hoogtepunten zien waarbij u heerlijk door de bergen rondom Hakone kunt wandelen en met een beetje geluk laat de Fuji berg ook haar gezicht even zien.
Info aanvragen

Hakone is een stad op het Japanse eiland Honshū in de prefectuur Kanagawa. Ze ligt op een 100-tal km verwijderd van Tokio. Hakone ligt in het voorgebergte van de Fuji berg, in het midden van het Fuji-Hakone-Izu-Nationale Park. Nabij ligt het door bergen omringde Ashi-meer.

De oude grensplaats Hakone op de historische Tōkaidō markeert de overgang van de regio Kansai (letterlijk: „ten westen van de grens“) naar de regio Kantō (letterlijk: „ten oosten van de grens“).

Suggesties voor Hakone

Al onze rondleidingen met gids in Hakone (of een andere lokatie) worden op maat voor uw gemaakt. U kunt een rondleiding doorgaans met het openbaar vervoer doen, fietsend met een huurfiets of per auto. Deze specifieke tour is ingericht als hiking tour. Deze tour is ook aan te vragen zonder het hiking gedeelte.

Hieronder volgen enkele suggesties van bezienswaardigheden in Hakone die u met een gids kunt bezoeken.

Hiken in Hakone

Hakone heeft vele wandelpaden met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Elke Hakone route heeft een prachtig verhaal en een overvloed aan natuurlijke bezienswaardigheden die u onderweg kunt zien.

Hakone heeft bergpaden en uitzichten voor iedereen!

Verken de bergen en de natuur van Hakone te voet. Hakone is een prachtige bergachtige regio vol met verschillende paden van verschillende niveaus, verhalen en uitzichten. Je kunt een prachtig uitzicht krijgen op Mt. Fuji vanaf Mt. Kintoki, het historische pad op de Oude Tokaido Weg bewandelen, genieten van de natuur rond het Ashi meer, of tot het uiterste gaan door het parcours rondom de buitenste ring van toppen te voltooien.

Fuji berg uitzicht

Een van Japans beste uitzichten met Mt. Fuji is vanaf Mt. Kintoki.  Het decor van een van Japans meest geliefde kinderverhalen. De legende van Kintaro is beroemd in heel Japan. Het verhaal van een jongen die opgroeide in de bergen in Hakone. Geniet van de weelderige bossen en de folkloristische decors.

(N.b. Indien u niet heel sportief bent, is deze tour ook aan te passen zonder de bergwandeling in het programma)

Wandelaar loopt de stenen trap op naar Mt. Fuji Observation Deck in Hakone
Hotspring voetenbad open air museum Hakone

Hakone openlucht kunst museum

Het Hakone Open-Air Museum is het eerste openluchtmuseum van Japan, gelegen in Hakone. Het heeft collecties van kunstwerken gemaakt door  PicassoHenry MooreTaro OkamotoYasuo Mizui, Churyo Sato, Susumu Shingū en vele anderen, met meer dan duizend beeldhouwwerken en kunstwerken.

Het museum herbergt meer dan 1000 beeldhouwwerken en toont kunst van  Constantin BrâncușiBarbara HepworthRokuzan Ogiwara, and Kōtarō Takamura. Ongeveer 120 werken zijn permanent tentoongesteld in de grote beeldentuin.

Het museum is opgedeeld in vijf overdekte tentoonstellingen en is vooral bekend om de Picasso Paviljoen hal, waar ongeveer 300 van Picasso’s werken te zien zijn. Het museum biedt ook sculpturen waar kinderen op kunnen spelen en een natuurlijk gevoed hot-spring voetbad voor gasten.

Het Ashi meer

Het Ashimeer, ook wel Hakone-meer of Ashinoko-meer genoemd, is een schilderachtig meer in het Hakone-gebied. Het is een kratermeer dat ligt langs de zuidwestelijke wand van de caldera van de berg Hakone, een complexe vulkaan die in 1170 N.C. bij Ōwakudani voor het laatst tot uitbarsting kwam.

Het meer is bekend om zijn uitzicht op de berg Fuji, zijn talrijke warmwaterbronnen, historische plaatsen en ryokan. Het meer ligt aan de Tōkaidō-weg, de belangrijkste verbinding tussen Kyoto en Tokio.

Een aantal plezierboten en veerboten varen over het meer en bieden toeristen en passagiers een schilderachtig uitzicht.

Vanaf de piratenboot waarmee je een rondvaart kunt doen, zie je de torii (rode poort) in het water staan van de Hakone schrijn. Dit is een prachtige Shinto schrijn die het bezoeken zeker waard is.

Back To Top