Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Japan: 6.852 eilanden

Maar liefst 6.852 eilanden in de Grote Oceaan; dat zijn de eilanden van Japan. De vier hoofdeilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu; samen goed voor 97% van het oppervlakte van Japan. De eilandengroep Okinawa wordt vaak het vijfde eiland genoemd. Elk van de hoofdeilanden heeft zijn eigen geschiedenis, karakter, natuur en cultuur. Ze zijn zó verschillend, dat ze ieder op zich al een bezoek waard zijn. In de praktijk bezoeken ‘first time’ reizigers tijdens hun rondreis door Japan vaak alleen Honshu, of als er meer tijd is nog een tweede hoofdeiland. Wij raden dat zeker aan, want ook ‘off the beaten track’ is Japan een bestemming om nooit te vergeten! Voor welk eiland in Japan kies jij?

eilanden Japan
Hoofdeiland Honshu, Kyoto

Het hoofdeiland van Japan: Honshu

Honshu is het hoofdeiland van Japan, waar je van het ene hoogtepunt naar het andere reist. Op Honshu vind je het Japan dat je kent van de boeken, films, documentaires en verhalen. Honshu is het Japan van de geisha en de theeceremonie. Het Japan van de ‘gekte’ en de drukte. Maar ook het Japan van de historie en de cultuur. Op Honshu vind je unieke steden, zoals het dynamische Tokyo, het stijlvolle Kyoto, het bruisende Osaka en het indrukwekkende Hiroshima. En vergeet ook vooral de natuur niet. Mount Fuji, de iconische berg, ligt op nog geen uur rijden van Tokyo. In de Japanse Alpen vind je, naast de imposante natuur, het oude, ambachtelijke Japan. Indrukwekkend is Nara, de oude hoofdstad van Japan. Als je daar toch bent, een klein stukje verderop ligt Koyasan, waar je kunt slapen bij de monniken. Steden, cultuur, natuur, culinair genieten; het grootste eiland van Japan heeft het allemaal (en meer)!

Meer over Honshu

Kyushu

Kyushu ligt ten zuiden van Honshu en kent een rijke historie. Hier kwamen voor het eerst de ontdekkingsreizigers uit Europa aan wal en dit heeft de geschiedenis van het eiland getekend. De Portugezen waren de eersten die zich op Kyushu vestigden, maar uiteindelijk waren het de Hollanders die eeuwenlang als enige land toegang hadden tot Japan. Met name rond Nagasaki zie je hier veel van terug. Kyushu heeft met Fukuoka een bruisende miljoenstad, maar dit Japanse eiland staat vooral bekend om de prachtige natuur en de vele onsen (warmwaterbronnen). Vanwege de zuidelijke ligging heeft Kyushu een heerlijk klimaat, vaak net een beetje warmer dan in Honshu.

Meer over Kyushu
Kyushu, rijstterras
Eiland Shikoku, Iya Vallei

Authentiek Japans eiland: Shikoku

Reizigers die voor het eerst de eilanden van Japan ontdekken slaan Shikoku vaak over. En dat is jammer! Want Shikoku is Japan op z’n Japans, authentiek en bijzonder. Shikoku is het vooral bekend vanwege de ’88 tempelroute’, de belangrijkste pelgrimsroute van Japan langs 88 tempels en heiligdommen. Veel Japanners lopen delen van deze route in traditionele pelgrimskledij met stok en hoed. Maar vergeet ook de prachtige kustlijn, de mooie stranden en de schitterende natuur van de Iya Vallei niet. Een bijzondere ervaring is de 2-daagse Shimanami Kaido fietstocht. Tijdens deze tocht van 70 km steek je via de prachtige kustlijn en een aantal zeebruggen de Japanse Binnenzee over. Het levendige Takamatsu huisvest Ritsurin Koen, een van Japans mooiste tuinen. Vanuit Takamatsu kun je gemakkelijk de ferry nemen naar het kunsteiland Naoshima. Shikoku is heel goed bereikbaar vanaf diverse plekken van Honshu, dus een paar dagen Shikoku in je reisschema, waarom niet?

Meer over Shikoku

Hokkaido

Hokkaido is het meest noordelijke van de vier grote eilanden van Japan. Japanners bezoeken Hokkaido vooral vanwege de overweldigende natuur.  Glooiende landschappen worden afgewisseld met indrukwekkende bergketens, vulkanen en oerbossen. Hokkaido heeft een landklimaat met koude winters en relatief warme zomers. Veel wintersporters hebben skiën in Hokkaido op hun bucketlist staan vanwege de fantastische poedersneeuw. Maar ook ’s zomers heeft Hokkaido veel te bieden. Zo zijn er een aantal leuke steden, zoals hoofdstad Sapporo (sla vooral een bezoek aan de Sapporo bierbrouwerij niet over, de oudste brouwerij van Japan!), het romantische Otaru en Hakodate, vol cultuur en historie. Maar het is vooral de natuur die Hokkaido uniek maakt. In Akan National Park en Shiretoko National Park kun je wandelen, fietsen, klimmen en raften, maar ook rondrijdend in de auto of met de bus zul je geïmponeerd raken door wat velen de mooiste natuur van Japan vinden.

Meer over Hokkaido
Eiland Hokkaido, Biei
Het vijfde eiland van Japan: Okinawa

Het vijfde eiland van Japan: Okinawa

Okinawa ligt het meest zuidelijk en bestaat uit verschillende groepen van bij elkaar honderden eilanden. De meest bekende eilandengroepen zijn de Okinawa eilanden en de Yaeyama eilanden. Okinawa Eiland is het grootste bekende eiland. Dit eiland speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog en nog altijd is er een grote Amerikaanse marinebasis op het eiland. Okinawa is de bakermat van karate, kent een aantal prachtige stranden en je kunt er geweldig duiken. De Yaeyama eilanden liggen dichter bij Taiwan dan bij Japan. Ishigaki is het meest bekende van de Yaeyama eilanden. Het heeft een heerlijk subtropisch klimaat, prachtige stranden en glashelder water.

Meer over Okinawa

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top