Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Kyushu

Kyushu: Hollandse ‘roots’ in Japan

Kyushu ligt ten zuiden van Honshu. Vanwege deze ligging heeft Kyushu een heerlijk klimaat, vaak net een beetje warmer dan in Honshu. Het eiland kent een rijke historie. Hier kwamen voor het eerst de ontdekkingsreizigers uit Europa aan wal en dit heeft de geschiedenis van het eiland getekend. De Portugezen waren de eersten die zich op Kyushu vestigden, maar uiteindelijk waren het de Hollanders die eeuwenlang als enige land toegang hadden tot Japan. Met name rond Nagasaki zie je hier veel van terug.

Maak je een rondreis door Japan en kies je voor Kyushu als bestemming, dan reis je naar de bruisende miljoenstad Fukuoka, ontdek je de prachtige natuur waar het eiland bekend omstaat en bezoek je vele onsen (warmwaterbronnen).

Kyushu
Kyushu, Nagasaki
Kyushu, Nagasaki, Gunkanjima

Nagasaki

Nagasaki is een levendige havenstad op het zuidelijke eiland Kyushu en doet vrij Europees aan. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, omdat er, net zoals op Hiroshima, een atoombom werd geworpen. In het indrukkende Atomic Bomb Museum is een reconstructie gemaakt van Nagasaki voor, tijdens en na het vallen van de bom.

Dejima en Huis ten Bosch

Eeuwen geleden echter was Nagasaki de enige stad in Japan die handel dreef met het westen, vooral met de Nederlanders. Bezienswaardig is de wijk Dejima (ooit een eilandje) waar in die tijd de Nederlandse officieren woonden. Ook kom je in Nagasaki in het straatbeeld nog Europese gebouwen tegen, heel veel kerken en een straat genaamd ‘Holland street’. Wil je een stukje Nederland in Japan zien? Ga dan naar Huis ten Bosch, een themapark vlakbij Nagasaki waar stukjes Nederland zoals Gouda en molens heel waarheidsgetrouw zijn nagebouwd.

007

Een bijzondere excursie is een boottocht door de haven en om Gunkanjima, een verlaten mijnwerkerseiland dat vanuit de verte lijkt op een slagschip en bekend is van de James Bond film Skyfall.

Mount Inasa voor een spectaculair uitzicht

Een prachtig uitzicht op de stad heb je vanaf Mount Inasa, een van de beroemdste uitzichtpunten van Japan. Je kunt hier met een kabelbaan naar toe en vooral ’s avonds is het uitzicht op de verlichte haven en stad geweldig!

Grootste stad van Kyushu: Fukuoka

Fukuoka is de grootste stad van Kyushu en heeft maar liefst anderhalf miljoen inwoners. Er is hier dan ook van alles te doen. Bezoek bijvoorbeeld de Fukuoka Tower voor een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Ook Tochoji Temple, een van de oudste tempels van Japan is het bezoeken waard. Ben je in november in Fukuoka, ga dan naar het Kokusai Centre, waar het Grand Sumo toernooi plaatsvindt. Ook een wandeling door Ohori Park is een leuke ervaring.

Yatai

’s Avonds is de wijk Nakasu ’the place to be’, een van de weinige plekken in Japan waar je bij een van de vele eetstalletjes (Yatai) echt Japans streetfood kunt eten tussen de locals. Een geweldige ervaring!

Kyushu, Fukuoka
Kyushu, Beppu

‘Onsen hoofdstad’ Beppu

Beppu staat vooral bekend vanwege de vele onsen (warmwaterbaden). Het heeft het grootste aantal warmwaterbronnen ter wereld en hier is een heuse toeristische industrie omheen gebouwd. Bijzonder is Takegawara Onsen, gevestigd in een mooi traditioneel gebouw. Op foto’s van Beppu zie je vaak de felgekleurde blauwe en oranje poelen. Dit zijn de Hells of Beppu, zes gloeiend hete poelen waar je beter naar kunt kijken dan lekker in badderen. Bij de poelen Tatsumaki en Chinoike barst elk half uur een kleine geiser uit, een spectaculair gezicht!

Wat rustiger dan Beppu is het vlakbij gelegen Yufuin. Ook hier vind je een groot aantal onsen en is de omgeving wat mooier en de sfeer wat relaxter dan in Beppu.

Centraal Kyushu

Kumamoto

Kumamoto staat bekend om zijn spectaculaire kasteel, die in de top drie staat van originele kastelen van Japan. Vierhonderd jaar geleden was het onmogelijk dit kasteel te veroveren dankzij de innovatieve bouw. Het elegante Suizenji Park, waar traditionele Japanse tuinen en een miniatuurversie van Mount Fuji te bewonderen zijn, is zeker een bezoek waard. Het treinstation van Kumamoto ligt niet in het centrum van de stad, maar je bereikt het centrum gemakkelijk per korte tramrit.

Kurokawa Onsen

Kurokawa Onsen is een klein dorpje dat wordt omringd door een dramatisch landschap. Het staat bekend om haar warmwaterbronnen (onsen) en de vele mogelijkheden voor buitensporten. Maak hier prachtige wandelingen en bezoek Suzume Jigoku, een vallei vol met zwavelbronnen.

Mount Aso

Mount Aso is tussen 300.000 jaar en 100.000 jaar geleden ontstaan en is de grootste actieve vulkaan in Japan. De top ligt op 1592 meter en de caldera is met een omtrek van 120 kilometer een van de grootste ter wereld. De vulkaan is zeer indrukwekkend. Je kunt mooie wandelingen langs de kraterrand en in de omgeving maken. De beste en meest spectaculaire manier om de vulkaan te verkennen is echter per… helikopter! Cirkelend boven de borrelende krater was voor mij echt zo’n ‘once in a lifetime’-momentje. Soms is Mount Aso vanwege vulkanische activiteit of slecht weer gesloten. Check dit dus wel even van tevoren.

Takachiho Gorge in de Kyushu Mountains

Takachiho is gelegen in het centrum van de Kyushu Mountains en is vooral bekend om de Takachiho Gorge. Deze beroemde kloof is een prachtig stukje natuur, die je al wandelend of per roeiboot kunt verkennen.

Andere bezienswaardigheden zijn de heiligdommen Takachiho-jinja en Amano-iwato-jinja en Kunimiga-oka Hill.

Kyushu, Kumamoto Castle
Kyushu, Mount Aso
Kyushu, Kagoshima

Kagoshima en omgeving

Kagoshima wordt ook wel het ‘Napels van Japan’ genoemd vanwege het milde klimaat en de straten die omzoomd worden door palmbomen. Zelfs het temparement van de bewoners heeft wel iets weg van dat van de Italianen!

Kagoshima is ook bekend vanwege de vulkaan Sakurajima, die ongeveer 13.000 jaar geleden is gevormd. Voor het beste uitzicht op deze vulkaan ga je naar Senganen Garden, een van de prachtige landschaptuinen van de stad. Een andere optie is om een kaartje te kopen voor het reuzenrad bij Amu Plaza Kagoshima. Als je eenmaal boven bent heb je een panoramisch uitzicht op de stad en de vulkaan!

Wanneer je meer over de geschiedenis van deze stad te weten wilt komen, raden wij aan om het interessante Reimeikan Museum te bezoeken. In de avond is de wijk Yatai erg gezellig en hier kun je terecht voor traditioneel street food of restaurantjes waar lokale specialiteiten geserveerd worden. Sluit de avond af met een lokaal biertje bij brouwerij Mejiguru.

Kagoshima is de perfecte uitvalsbasis voor diverse leuke dagtrips op Kyushu. Zo kun je gaan wandelen in Kirishima National Park, dat maar liefst 23 vulkanen herbergt. Het park biedt schitterende natuur, dus je zult je regelmatig vergapen aan de prachtige plaatjes. Niet zo’n wandelaar? Dan is een bezoek aan de vulkanische zandbaden van Ibusuki ook een absolute aanrader. Neem van ons aan: begraven worden was nog nooit zo ontspannend! Voor de liefhebber van een stukje geschiedenis is een bezoek aan de historische samoerai-huizen, gelegen in het bergdorp Chiran, een heel leuke dagtrip. Uiteindelijk is de keuze aan jou!

Voor de kust van Kyushu: Yakushima

Het eiland Yakushima ligt 60 kilometer van de kust van Kyushu en is beroemd vanwege de groene natuur met gigantische cederbomen, de ‘yaku cedars’. Deze bomen, gelegen in een nationaal park, kunnen duizenden jaren oud worden en er wordt beweerd dat de oudste boom maar liefst 7.000 jaar oud is. Het eiland is een van Japan’s natuurwonderen en kent subtropische klimaten aan de kust en subarctische klimaten in de bergen. Het unieke landschap huisvest diverse inheemse diersoorten die nergens anders in Japan te zien zijn, zoals de ‘yakuzaru’ apen en ‘yakushika’ herten. Het eiland biedt prachtige wandelpaden door de eeuwenoude bossen, warmwaterbronnen bij het strand en ontzettend gastvrije bewoners. Het eiland zal je zeker betoveren, wanneer je voor onze Yakushima tour kiest.

Kyushu, Yakushima
Kyushu, Rijstterras Van Doya Tenada

Best of Kyushu

11-daagse auto rondreis
  • Self-drive autoreis
  • Off-the-beaten-track
  • Het betoverende wandeleiland Yakushima
  • Vulkanen en ‘onsen’ rond Kumamoto
  • Het historische Nagasaki
  • ‘Yatai’, het streetfood van Fukuoka

Ter inspiratie: rondreis Kyushu

Deze autorondreis brengt je langs de mooiste plekken van Kyushu. Met je huurauto rijd je gemakkelijk van highlight naar highlight, in je eigen tempo. Indien gewenst kan de route ook met het openbaar vervoer worden afgelegd. De ‘Highlights of Kyushu’ rondreis is perfect geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger en voor de reiziger die de meer bekende toeristische gebieden op Honshu al heeft bezocht. Maar ook voor reizigers die voor het eerst Japan bezoeken en ‘off the beaten track’ willen reizen is dit een geweldige route. Kyushu heeft alles en zal je op alle vlakken verbazen!

Bekijk deze reis

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top