Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Dagexcursie naar Hiroshima en Miyajima met gids Onze gids neemt u mee naar bijzonder Hiroshima en Miyajima. Deze stad die in de Tweede Wereldoorlog op ieders netvlies kwam, heeft veel te bieden. Het nabijgelegen eiland Miyajima is een pareltje en huisvest de meest beroemde torii poort van Japan .
Info aanvragen

Hiroshima is een Japanse havenstad in de gelijknamige prefectuur in het zuidwesten van het Japanse hoofdeiland Honshū.

De stad ligt op de plaats waar de rivier de Ota uitmondt in de Japanse Binnenzee.

Hiroshima was de eerste stad in de geschiedenis van de mensheid die met een atoombom werd aangevallen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op 6 augustus 1945 om kwart over acht ’s ochtends boven Hiroshima de uraniumbom Little Boy (die 4400 kg woog) afgeworpen uit de Amerikaanse B-29 Superfortress bommenwerper Enola GayHarry S. Truman was toen president. De stad werd door de explosie van de bom geheel verwoest, en 78.000 mensen kwamen in een fractie van een seconde om.

Opmerkelijk genoeg kon in Hiroshima het tramnet worden hersteld, omdat veel andere Japanse steden hun trams afstonden aan Hiroshima. Ook vier van de trams die de atoombomaanval hebben doorstaan, rijden nog steeds.

Het heilige eiland Miyajima

Miyajima is een van de belangrijkste (en meest bezochte) kustplaatsen van Japan. Het eiland van zo’n 30 vierkante kilometer in de baai van Hiroshima, is beroemd om de spectaculaire Itsukushima-schrijn, gewijd aan de prinsessen Ichikishimahime, Tagorihime en Tagitsu-hime, dochters van de Shinto-windgod Susanoo.

Het heiligdom werd voor het eerst vermeld in 811 na Christus. De gebouwen rijzen op palen uit het water van een kleine baai en bij vloed lijken ze op het water te drijven, wat een schilderachtig en kleurrijk spektakel oplevert met hun rode houten geraamte en witte muren (de gebouwen zijn met elkaar verbonden door overdekte loopbruggen). Het is vooral ’s nachts een prachtig  gezicht.

Hoogtepunten van een bezoek zijn de Grote Hal (Honden), de Offerhal (Heiden), de Gebedshal (Haiden) en de Hal van de Duizend Matten (Senjokaku). U zult ook, aan het eind en geflankeerd door twee muziekpaviljoens, het podium (Takabutai) willen zien dat wordt gebruikt voor cultdansen (Bugaku, Kagura). De dansen worden hier tijdens festivals opgevoerd.

Monument in het Hiroshima peace memorial park in Japan

Hiroshima Peace Memorial Park

Hiroshima Peace Memorial Park (Hiroshima Heiwa Kinen Kōen) is opgericht om de eeuwige vrede te symboliseren en herdenkt de vele slachtoffers van ’s werelds eerste nucleaire aanval in augustus 1945. Het park ligt in het epicentrum van de explosie in wat ooit een bruisend deel van de stad was. Het omvat een aantal belangrijke monumenten, gedenktekens en musea met betrekking tot de gebeurtenissen van die noodlottige dag en de nasleep ervan, en trekt elk jaar meer dan een miljoen bezoekers.

Naast het terrein en de tuinen, met hun kleurrijke kersenbloesems, zijn de hoogtepunten het Peace Memorial Museum en de Vredesvlam, evenals misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van de plaats, de atoombom koepel. Deze veel gefotografeerde bezienswaardigheid bestaat uit de ruïnes van de oude Kamer van Industrie en Koophandel, die in het epicentrum van de explosie lag.

Ook interessant zijn het Children’s Peace Monument met zijn beelden van een jong meisje dat een papieren vogeltje vasthoudt, en het Monument voor de Slachtoffers van de Atoombom, een betonnen boog waardoorheen de Atom Bomb Dome kan worden gezien.

Hiroshima kasteel

Het kasteel van Hiroshima (Rijō), ook bekend als het “Kasteel van Karper”, werd in 1593 gebouwd als residentie van de plaatselijke edelman Fukushima Masanori voordat het in 1619 in het bezit kwam van de beroemde samoerai Asano Nagaakira.

De prachtige vijf verdiepingen tellende hoofdtoren van het kasteel, volledig gereconstrueerd in 1958, bevat een informatief museum over zowel de geschiedenis van de stad als het kasteel zelf. Van hieruit hebt u op de bovenste verdieping ook een mooi uitzicht over Hiroshima, de haven en het eiland Miyakojima.

Interessant op het kasteelterrein zijn drie bomen die de atoombom hebben overleefd – een wilg, hulst en eucalyptus – en een betonnen bunker die na het bombardement werd gebruikt voor radio-uitzendingen. Bekijk het kasteel ook ’s nachts, wanneer het wordt verlicht met kleurrijke displays die met het seizoen veranderen.

Uitzicht op de slotgracht en het kasteel van Hiroshima in de herfst
Back To Top