
Kyoto was gedurende 1.200 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan. Hierdoor werd het ook het centrum van de eetcultuur zoals in veel andere landen waar koningen de inspiratie zijn geweest voor grote keukens zoals de wereldberoemde Franse gangenmenu’s. Kyoto is vooral beroemd om de kaiseki keuken, de Japanse versie van gangenmenu’s. Kaiseki wordt traditioneel geserveerd tijdens de theeceremonie, maar later werd het een populaire eetstijl.
De traditionele keuken van Kyoto
Tijdens deze tour leert u meer over de Japanse traditie en geschiedenis tijdens een stop in een museum, bezoekt u een yuba (tofu huid) specialist, en luncht u in een traditioneel restaurant in een van de mooiste wijken van Kyoto.
Volg onze gids tijdens deze historische en zeer interessante food tour die wat meer van de gebaande paden af gaat. U bezoekt niet alleen de meer verscholen plekken in Kyoto, die zonder ervaren gids niet te boeken zijn. Ook leert u alles over de Japanse keuken en, specifiek waarom de cuisine van Kyoto zo bijzonder is en meer waardevolle informatie over de eetcultuur in deze bijzondere stad.


Ontdek Kyoto ‘by night’
Na zonsondergang komt Kyoto tot leven. Wellicht ziet u wat maiko of geisha die zich haasten om naar hun volgende afspraak te gaan. Tijdens een avond wandeling met onze gids leert u Kyoto van een andere kant kennen.
Deze tour kan eventueel worden geboekt met een optionele upgrade met Kobe Beef. Of trakteer uzelf op een uitzonderlijke diner ervaring waarbij u geniet van Kyoto’s uitgebreide kaiseki diner.
Met eventuele allergieën en dieetwensen kan rekening worden gehouden.