Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Dagexcursie in Kamakura met gids Kamakura is de bakermat van het Shogunaat. Fiets of wandel door dit prachtige kuststadje bomvol historie, samen met een gids. Vergeet niet om een fotootje te maken voor de grote boedha!
Info aanvragen

Kamakura (鎌倉市Kamakura-shi) is een stad in de Japanse prefectuur Kanagawa. De stad ligt aan de Sagamibaai zo’n 50 kilometer ten zuidzuidwesten van Tokio en maakt deel uit van de dichtbevolkte metropoolregio Groot-Tokio.

Tijdens de Kamakuraperiode (1185-1333), waarin het gelijknamige shogunaat over Japan heerste, was Kamakura een machtscentrum en werd het de nieuwe hoofdstad van Japan. De keizer woonde nog steeds in Kyoto, maar die had vanaf het begin van het Shogunaat niets meer te vertellen. Er woonden in 1250 naar schatting 200.000 mensen in Kamakura. In 1333 viel het shogunaat en begon een periode van langzaam verval. Kamakura bleef de hoofdstad van Oost-Japan, tot die in 1603 verhuisde naar Edo (Tokio). Van de voormalige glorie van Kamakura bleef eind 19e eeuw weinig over. Nadat het stadje in 1890 een spoorwegstation kreeg, groeide Kamakura uit tot een toeristische trekpleister en werden veel tempels gerestaureerd.

Als kuststad met veel oude shinto en boeddhistische tempels, is Kamakura een populaire bestemming. Beroemde bezienswaardigheden zijn Kotoku-in met de Grote Boeddha van Kamakura, Hase-deraHokoku-jiTsurugaoka HachimanguEngaku-ji en Kencho-ji.

Als u naar Kamakura gaat, adviseert Best of Japan om een rondleiding met een lokale Nederlands sprekende gids te boeken. Zo ervaart u de stad door de ogen van een ‘local’ die alle plekken kan laten zien die in de meeste reisgidsen niet terug te vinden zijn.

Suggesties voor Kamakura

Al onze rondleidingen met gids in Kamakura (of een andere lokatie) worden op maat voor uw gemaakt. U kunt een rondleiding met het openbaar vervoer doen, fietsend met een huurfiets of per auto.

Hieronder volgen enkele suggesties van bezienswaardigheden in Kamakura die u met een gids kunt bezoeken.

Tsurugaoka Hachimangū

Het heiligdom is gewijd aan Hachiman, de beschermgod van de Minamoto-familie en van de samoerai in het algemeen. De geesten van de oude keizer Ojin, die is geïdentificeerd met Hachiman, Hime-gami en keizerin Jingu hebben in Tsurugaoka Hachimangu Shrine hun intrek genomen.

 

Evenementen

Het hele jaar door worden in het heiligdom verschillende evenementen gehouden. Tijdens de nieuwjaarsvakantie telt het meer dan twee miljoen bezoekers, waardoor het een van de populairste heiligdommen van het land is voor hatsumode (het eerste bezoek aan een heiligdom in het jaar). Half april en half september wordt er te paard boogschieten (yabusame) gehouden langs de hoofdweg naar het heiligdom.

De grote boeddha van Kamakura

Kotoku-in (grote boeddha)

Kōtoku-in (Japans: 高徳院) is een boeddhistische tempel van de Jōdo shūsekte in de stad Kamakura in de Japanse prefectuur Kanagawa. De tempel staat bekend om haar daibutsu (Grote Boeddha; 大仏), de Grote Boeddha van Kamakura, een monumentaal bronzen standbeeld van AmidaBoeddha.

De Grote Boeddha van Kamakura is een van de iconen van Japan en een toeristische trekpleister. Het bronzen standbeeld is 13,35 meter hoog en bestaat uit meerdere afzonderlijk gegoten en kunstig samengevoegde delen. Het heeft een gewicht van 121 ton en is opgetrokken in de Japanse boeddhistische stijl van de Kamakuraperiode (1192-1333).

Hase-dera

Is een boeddhistische tempel in de Japanse stad Kamakura. Volgens de legende werd de tempel in de Tenpyoperiode (729-749) gesticht, al wijzen overgeleverde documenten eerder in de richting van de Kamakuraperiode (1185-1333).

De tempel huisvest een groot houten standbeeld van Kannon en is een toeristische trekpleister. Behalve de tempel voor Kannon is er een grot gewijd aan Benzaiten, staan er honderden Jizō-beeldjes op het terrein en is er een mooie tuin.

Tijdens de kersenbloesem en wanneer de hortensia in bloei staan is de tempel extra mooi. Ook heb je vanaf de bovenste verdieping een heel mooi uitzicht over de baai van Kamakura.

Ingang met lampion bij hasedera tempel in Kamakura
Back To Top