Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Ontdek de wereld van de geisha's in Kyoto Wilt u achter de sluiers van Kyoto gluren en de Japanse cultuur intens ervaren tijdens uw verblijf in Japan? Wat is er Japanser dan een geisha of maiko te ontmoeten? Leer alles over deze levende kunstobjecten tijdens de maiko meet & greet.
Info aanvragen

Kyoto was van 794 tot 1868 de hoofdstad van Japan en de residentie van de keizer. Het is een van de tien grootste steden van het land met een bevolking van 1,5 miljoen mensen en een modern gezicht.

Door de eeuwen heen werd Kyoto verwoest door vele oorlogen en branden, maar vanwege de uitzonderlijke historische waarde, werd de stad van de lijst van doelsteden voor de atoombom afgehaald en ontsnapte aan de vernietiging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Talloze tempels, heiligdommen en andere historisch onschatbare structuren overleven vandaag de dag in de stad.

Ontmoet een maiko in Kyoto

Onder de meest unieke schatten van Kyoto, is er misschien geen mysterieuzer dan de wereld van de hoog opgeleide entertainers van Kyoto: de geisha (het woord voor “geisha” in Kyoto is “geiko”) en de maiko (jonge leerling geiko). Geniet van een authentieke traditionele theeceremonie onder leiding van een geiko of een maiko. U maakt kennis met de unieke geisha cultuur van deze stad, waar jonge geiko vrouwen ooit thee serveerden aan pelgrims die de historische tempels in Oost-Kyoto bezochten.

De Japanse theeceremonie diende als een vorm van meditatieve kunst voor de adel en samoerai die dateert uit de Edo-periode 300 jaar geleden, en deze traditie blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van de geisha cultuur en training. Na de theeceremonie wordt een korte traditionele dans voor u opgevoerd.

Er is veel gelegenheid om foto’s te maken en vragen te stellen over dingen waar u nieuwsgierig naar bent.

Back To Top