Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Rondleiding Uji met gids met thee workshop Voor thee liefhebbers is deze rondleiding een echte must. Niet alleen kunt u zelf thee en andere producten met theesmaak proeven. U kunt zelfs uw eigen thee maken. Ontdek deze parel van Japan, verscholen achter de Uji rivier op steenworp afstand van Kyoto.
Info aanvragen

Uji is een kleine stad gelegen tussen Kyoto en Nara, twee van de beroemdste historische en culturele centra van Japan. De nabijheid van deze twee voormalige hoofdsteden resulteerde in Uji’s vroege ontwikkeling als een cultureel centrum in zijn eigen recht. Op het hoogtepunt van de politieke macht van de Fujiwara clan in de Heian Periode (794 tot 1192), werden gebouwen zoals de Byodoin Tempel en de Ujigami Schrijn, de oudste nog bestaande schrijn in Japan, gebouwd in Uji.

Uji is ook beroemd om zijn groene thee. Hoewel men gelooft dat de Kozanji Tempel in Kyoto de oorspronkelijke plaats van theeteelt in Japan was, werd de thee van Uji in de jaren 1100 bekender om zijn superieure kwaliteit.

Uji, de thee stad van Japan

Als u een liefhebber bent van groene thee, dan is een bezoek aan Uji, de parel in de kroon van Kyoto’s thee wereld, een must.

Dit pittoreske stadje aan de rivier ligt op slechts 15 minuten met de trein vanaf het station van Kyoto en staat vol met eersteklas theehuizen, oude theewinkels en nog veel meer. De groene thee en matcha (groene thee in poedervorm) die hier in Uji worden geproduceerd zijn beroemd om hun kwaliteit, niet alleen in Japan, maar ook wereldwijd. Hier worden de jonge theeblaadjes in de schaduw gelegd voordat ze met de hand worden geplukt, waardoor ze de unieke smaak krijgen die Uji wereldberoemd heeft gemaakt.

Geniet van een wandeling door dit kleine, charmante stadje en leer meer over de fascinerende geschiedenis ervan terwijl u verschillende hapjes en drankjes met matchasmaak proeft, zoals matcha-ijs, matcha-bier en matcha-gyoza.

U kunt ook een bezoek brengen aan de adembenemende Byodoin tempel, een prachtige UNESCO World Heritage Site met een geschiedenis die helemaal teruggaat tot de oprichting in 1052. De tempel is zo geliefd bij de Japanners dat hij zelfs twee keer op de nationale munt voorkomt.

Uitzicht over Uji de theestad van Japan

Matcha thee workshop

Tijdens deze excursie in Uji, de thee hoofdstad van Japan, kunt u niet alleen thee en andere producten met match thee smaak zelf proeven. Nee, u mag zelf ook proberen om de thee the maken! De locatie waar u met de gids naartoe gaat, biedt diverse worshops op het gebied van thee. Een hele leuke optie is om zelf de thee blaadjes te vermalen tot een fijn poeder en te leren hoe u deze zelf opklopt tot het perfecte matcha schuim.

Aan het einde van de workshop kunt u genieten van een heerlijke koude of warme thee die u zelf hebt gemaakt, samen met een zoete snack.

Back To Top