skip to Main Content

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Praktische informatie over reizen in Japan

Als u naar Japan reist zijn er tal van praktische zaken voor u als reiziger belangrijk om te weten. Bijvoorbeeld over COVID-19, uw paspoort, visum, etiquette of de taal.

COVID 19

Op dit moment is het nog niet mogelijk naar Japan te reizen. De verwachting is dat reizen in het voorjaar weer mogelijk zal zijn, maar zeker is dit niet. Als u een reisvoorstel aanvraagt informeren wij u over de actuele stand van zaken ten aanzien van reisbeperkingen en vereisten op het gebied van vaccinaties, PCR testen en quarantaine.

Paspoort en visum

Als u naar Japan reist heeft u een paspoort nodig dat nog ten minste 6 maanden geldig is op het moment dat u Japan weer verlaat. U hoeft van tevoren geen visum aan te vragen. u krijgt een zogenaamd ‘visum on arrival’ als u in Japan aankomt.

Rijden in Japan

Als u zelf wilt rijden in Japan, dan heeft u een internationaal rijbewijs nodig. Deze kunt u bij de ANWB aanvragen.

Betalen en fooien

In Japan wordt nog relatief veel met cash betaald, maar ook met uw creditcard kunt u steeds beter terecht. Bij alle Seven Eleven winkels kunt u geld pinnen. In Japan worden in principe geen fooien gegeven (en zelfs vaak niet op prijs gesteld!). Er zijn enkele uitzonderingen, wij informeren u daar graag over.

Etiquette

Waarschijnlijk reist u voor de eerste keer naar Japan, dus alles is nieuw. Het is wel fijn als u van tevoren iets weet van de “do’s and dont’s”. Want Japan is een land van traditie, etiquettes en respect. En ofschoon een Japanner je nooit zal laten merken als je iets “fout” doet, het is wel een teken van respect als je je best doet om het “goed” te doen. En dat zal een Japanner zeer waarderen! Er zijn hele leuke boekjes over etiquette verkrijgbaar.

De taal

Ook handig: een kleine woordenschat, zodat u in elk geval hallo (konnichiwa), dankjewel (arigato) en proost (kampai!) kunt zeggen! Er zijn hele handige vertaal-apps die verrassend goed werken!

Uitgebreide reisinformatie

Enkele weken voordat u naar Japan reist ontvangt u van ons alle reisinformatie die u nodig heeft om uw reis zo comfortabel te laten verlopen. U gaat zeker goed geïnformeerd en goed voorbereid op reis. En heeft u toch hulp nodig, dan staat ons support-team 24/7 voor u klaar om u te helpen.

Back To Top