Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Dagexcursie in Osaka met gids Onze gids leidt u rond in bruisend Osaka. Zie alle hoogtepunten van de stad zoals het historisch kasteel Osaka-Jo, de ijzeren 'mini-Eiffeltoren' Tsutenkaku Tower. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Umeda Sky Building en nog veel meer.
Info aanvragen

Osaka (Ōsaka-shi), letterlijk ‘grote heuvelstad’) is na Yokohama en Tokio de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners.

De stad is een van de belangrijkste industriële centra van Japan, en wordt wegens de textielnijverheid ook wel het Manchester van het Oosten genoemd. Osaka is ook een van de belangrijkste havens van Japan. In 1970 werd in Osaka rond de wijk Shin Sakai de Wereldtentoonstelling gehouden.

Osaka-jo (Osaka Castle)

Het kasteel van Osaka (Ōsaka-jō) werd voltooid in 1586 en de bouw nam slechts drie jaar in beslag. Het werd in opdracht van de beroemde Japanse krijgsheer en politicus Toyotomi Hideyoshi gebouwd en was in die tijd het grootste kasteel van Japan. Bijna alle militaire bevelhebbers van Hideyoshi moesten stenen bijdragen voor de bouw. De grootste steen is de Higo-ishi, vlakbij de zuidelijke ingang. Deze steen, bijna zes meter hoog en 14,5 meter lang, werd bijgedragen door de beroemde generaal Kato Kiyomasa van het eiland Shodo.

Tot de hoogtepunten behoort de 42 meter hoge hoofdtoren van vijf verdiepingen met daarin een groot museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van het kasteel en de stad (de toren biedt ook vanaf de bovenste verdiepingen een prachtig uitzicht over Osaka). Ook van belang in het Osaka Castle Park is de Hokoku Shrine, gewijd aan Hideyoshi en zijn familie.

Osaka-jo kasteel in Osaka met kersenbloesem
Het umeda sky gebouw in Osaka

Het Umeda Sky Building

De toepasselijke naam Umeda Sky Building (Umeda Sukai Biru), is een prachtige plek wat bestaat uit twee kantoortorens die aan de top met elkaar verbonden zijn door een groot platform.

Het dak biedt een duizelingwekkend uitzicht van meer dan 170 meter waarbij u een mooi panorama hebt over de stad. Het uitzicht vanaf het observatorium en de tuin op het dak – met de toepasselijke naam Floating Garden Observatory – is ronduit verbluffend.

Daarna wandelen, wanneer het weer het toelaat, door de stadstuin aan de basis met prachtige fonteinen en vijvers. Er is ook een leuke ondergrondse markt, ontworpen naar het Osaka van begin 20e eeuw waar we ook nog even snel een fotootje zullen maken.

Dōtonbori

Dōtonbori Is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de stad Osaka in Japan. Het is een unieke straat, die langs het Dōtonbori-kanaal loopt tussen de Dōtonbori-brug (Dōtonbori bashi) en de Nipponbashi- brug, in het Namba- district . Een voormalige entertainmentdistrict , Dotonbori is beroemd vanwege de historische theaters (nu allemaal weg), winkels, restaurants en vele lichtreclames, zoals die van banketbakker Ezaki Glico die een hardloper weergeeft die de finish heeft bereikt.

Back To Top