Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Hakone, Mt Fuji gezien vanaf Lake Tanuki

Hakone Hike

Dagexcursie in Hakone met gids
Hakone Hike: wandel langs prachtige meren en door de bergen rondom het slaperige onsen-stadje Hakone. Onze gids laat je alle hoogtepunten zien en met een beetje geluk laat Mount Fuji ook haar gezicht even zien.

Interesse in een rondreis Japan?

Hakone is een stad op het Japanse eiland Honshū in de prefectuur Kanagawa. Ze ligt op een 100-tal km verwijderd van Tokyo. Hakone ligt in het voorgebergte van de Fuji berg, in het midden van het Fuji-Hakone-Izu-Nationale Park. Nabij ligt het door bergen omringde Ashi-meer, dat je tijdens de Hakone Hike kunt bewonderen.

De oude grensplaats Hakone op de historische Tōkaidō markeert de overgang van de regio Kansai (letterlijk: „ten westen van de grens“) naar de regio Kantō (letterlijk: „ten oosten van de grens“).

Suggesties voor Hakone

Al onze rondleidingen met gids in Hakone (of een andere lokatie) worden op maat gemaakt. Je kunt een rondleiding doorgaans met het openbaar vervoer doen, fietsend met een huurfiets of per auto. De Hakone Hike is ingericht als hiking tour. Deze tour is ook aan te vragen zonder het hiking gedeelte.

Hieronder volgen enkele suggesties van bezienswaardigheden in Hakone die je met een gids kunt bezoeken.

Hakone Hike

Hakone heeft vele wandelpaden met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Elke Hakone-route heeft een prachtig verhaal en een overvloed aan natuurlijke bezienswaardigheden die je onderweg kunt zien.

Hakone heeft bergpaden en uitzichten voor iedereen!

Verken de bergen en de natuur van Hakone te voet. Hakone is een prachtige, bergachtige regio vol met verschillende paden van verschillende niveaus, verhalen en uitzichten. Je kunt een prachtig uitzicht krijgen op Mt. Fuji vanaf Mt. Kintoki, het historische pad op de Oude Tokaido Weg bewandelen, genieten van de natuur rond het Ashi meer, of tot het uiterste gaan door het parcours rondom de buitenste ring van toppen te voltooien.

Uitzicht Mount Fuji

Een van Japans beste uitzichten met Mt. Fuji is vanaf Mt. Kintoki.  Het decor van een van Japans meest geliefde kinderverhalen. De legende van Kintaro is beroemd in heel Japan. Het verhaal van een jongen die opgroeide in de bergen in Hakone. Geniet van de weelderige bossen en de folkloristische decors.

(N.b. Indien je niet heel sportief bent, is de Hakone Hike ook aan te passen zonder de bergwandeling in het programma)

Hakone Hike: Lake Ashi
Openluchtmuseum

Hakone openluchtmuseum

Het Hakone Open-Air Museum is het eerste openluchtmuseum van Japan, gelegen in Hakone. Het heeft collecties van kunstwerken gemaakt door Picasso, Henry Moore, Taro Okamoto, Yasuo Mizui, Churyo Sato, Susumu Shingū en vele anderen, met meer dan duizend beeldhouwwerken en kunstwerken.

Het museum herbergt meer dan 1000 beeldhouwwerken en toont kunst van  Constantin Brâncuși, Barbara Hepworth, Rokuzan Ogiwara, and Kōtarō Takamura. Ongeveer 120 werken zijn permanent tentoongesteld in de grote beeldentuin.

Het museum is opgedeeld in vijf overdekte tentoonstellingen en is vooral bekend om de Picasso Paviljoen hal, waar ongeveer 300 van Picasso’s werken te zien zijn. Het museum biedt ook sculpturen waar kinderen op kunnen spelen en een natuurlijk gevoed hot-spring voetbad voor gasten.

Het Ashi-meer

Het Ashi-meer, ook wel Hakone-meer of Ashinoko-meer genoemd, is een schilderachtig meer in het Hakone-gebied. Het is een kratermeer dat ligt langs de zuidwestelijke wand van de caldera van de berg Hakone, een complexe vulkaan die in 1170 N.C. bij Ōwakudani voor het laatst tot uitbarsting kwam.

Het meer is bekend om zijn uitzicht op de berg Fuji, zijn talrijke warmwaterbronnen, historische plaatsen en ryokan. Het meer ligt aan de Tōkaidō-weg, de belangrijkste verbinding tussen Kyoto en Tokyo.

Een aantal plezierboten en veerboten varen over het meer en bieden toeristen en passagiers een schilderachtig uitzicht.

Vanaf de piratenboot waarmee je een rondvaart kunt doen, zie je de torii (rode poort) in het water staan van de Hakone schrijn. Dit is een prachtige Shinto schrijn die het bezoeken zeker waard is.

Lake Ashi

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top