Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Koyasan

2-daagse tour
Koyasan wordt beschouwd als een van de meest heilige plekken van Japan en het sfeervolle plaatsje huisvest Japan's grootste begraafplaats, Okunoin. Je overnacht in een klooster en zult zeker traditionele monniken tegenkomen wanneer je de tempels en begraafplaatsen bezoekt.

Info aanvragen

Mt. Koya, in Japan bekend als Koyasan, is het centrum van het Shingon boeddhisme in Japan. Deze vorm van boeddhisme is in 805 in Japan geïntroduceerd door Kobo Daishi, een van Japans meest invloedrijke religieuze figuren. Hij koos deze afgelegen bergtop om daar zijn sekteshoofdkwartier te vestigen en al snel werden meerdere tempels gebouwd en ontstond er een levendig plaatsje eromheen. Vandaag zijn er meer dan 100 tempels in Koyasan.
Tijdens je bezoek aan Koyasan overnacht je in een shukubo, een traditionele tempelaccommodatie waar ook de pelgrims overnachten. Je kunt hier genieten van ‘shojin ryori’, de voortreffelijke boeddhistische vegetarische keuken. Ook kun je ’s ochtends vroeg meedoen met de meditatiesessie van de monniken, een onvergetelijke spirituele ervaring.

Dag 1: aankomst in Koyasan

Koyasan ligt afgelegen in de bergen van Wakayama en het kost je vanuit Kyoto of Osaka een paar uur om er te komen. Vanaf het kleine stationnetje van Koyasan neem je de taxi of de bus naar je shukubo (tempelaccommodatie).

Als je tijd over hebt, kun je alvast het plaatsje Koyasan en enkele tempels ontdekken. Na het traditionele ‘shojin ryori’ diner vertrek je naar de Okunoin begraafplaats voor een avondrondleiding. Het is een magische, surrealistische ervaring als je in het donker langs de duizenden verlichte lantaarns loopt.

Okunoin begraafplaats
Koyasan

Dag 2: mediteer met de monniken

Sta vanochtend vroeg op en doe mee met de meditatiesessie van de monniken. Je zult merken dat je na een tijdje ook helemaal ‘zen’ wordt. Een heerlijk, spiritueel begin van de dag.

Na het ontbijt kun je met je Koyasan Pass uitgebreid de tijd nemen om Koyasan te ontdekken. Ook overdag is de Okunoin begraafplaats een indrukwekkende, mystieke plek, met duizenden graven, torenhoge bomen, met mos bedekte grafstenen, stenen lantaarns en Boeddhabeelden.

Helemaal aan het einde van Okunoin kom je bij Todoro Hall en Tokugawa Mausoleum, dat in 1643 werd gebouwd door de derde Tokugawa shogun Idemitsu Tokugawa. Het mausoleum is gebouwd in de extravagante stijl karakteristiek voor de architectuur uit het vroege Edo-tijdperk.

Voordat je Koyasan verlaat en je je rondreis door Japan vervolgt, moet je zeker nog de Kongobuji Tempel bezoeken, een van de belangrijkste tempels van Koyasan en de hoofdtempel van het Shingon-boeddhisme. Hier bevindt zich het mausoleum van Kobo Daishi en achter de tempel ligt de grootste rotstuin van Japan. De rotsen symboliseren twee draken die verrijzen vanuit de wolken.

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top