Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

2-daagse tour Koyasan wordt beschouwd als een van de meest heilige plekken van Japan en het sfeervolle plaatsje huisvest Japans grootste begraafplaats, Okunoin. U overnacht in een klooster en u zult zeker traditionele monniken tegenkomen als u de tempels en begraafplaatsen bezoekt.
Info aanvragen

Mt. Koya, in Japan bekend als Koyasan, is het centrum van het Shingon boeddhisme in Japan. Deze vorm van boeddhisme is in 805 in Japan geïntroduceerd door Kobo Daishi, een van Japans meest invloedrijke religieuze figuren. Hij koos deze afgelegen bergtop om daar zijn sektes hoofdkwartier te vestigen en al snel werden meerdere tempels gebouwd en ontstond er een levendig plaatsje eromheen. Vandaag zijn er meer dan 100 tempels in Koyasan.
Tijdens uw bezoek aan Koyasan overnacht u in een shukubo, een traditionele tempelaccommodatie waar ook de pelgrims overnachten. U kunt hier genieten van ‘shojin ryori’, de voortreffelijke boeddhistische vegetarische keuken. Ook kunt u ’s ochtends vroeg meedoen met de meditatiesessie van de monniken, een onvergetelijke spirituele ervaring.

Dag 1: Koyasan ligt afgelegen in de bergen van Wakayama en het kost u vanuit Kyoto of Osaka een paar uur om er te komen. Vanaf het kleine stationnetje van Koyasan neemt u de taxi of de bus naar uw shukubo (tempelaccommodatie).

Als u tijd over heeft kunt u alvast het plaatsje Koyasan en enkele tempels ontdekken. Na uw traditionele ‘shojin ryori’ diner vertrekt u naar de Okunoin begraafplaats voor een avondrondleiding. Het is een magische, surrealistische ervaring als u in het donker langs de duizenden verlichte lantaarns loopt

Dag 2: Sta vanochtend vroeg op en doe mee met de meditatiesessie van de monniken. U zult merken dat u na een tijdje ook helemaal ‘zen’ wordt, een heerlijk, spiritueel begin van de dag.

Na het ontbijt kunt u met uw Koyasan Pass uitgebreid de tijd nemen om Koyasan te ontdekken. Ook overdag is de Okunoin begraafplaats een indrukwekkende, mystieke plek, met duizenden graven, torenhoge bomen, met mos bedekte grafstenen, stenen lantaarns en Boeddha beelden. Helemaal aan het einde van Okunoin komt u bij Todoro Hall en Tokugawa Mausoleum, dat in 1643 werd gebouwd door de derde Tokugawa shogun Idemitsu Tokugawa. Het mausoleum is gebouwd in de extravagante stijl karakteristiek voor de architectuur uit het vroege Edo tijdperk.

Voordat u weer doorreist naar uw volgende bestemming moet u zeker nog Kongobuji Tempel bezoeken, een van de belangrijkste tempels van Koyasan en de hoofdtempel van het Shingon boeddhisme. Hier bevindt zich het mausoleum van Kobo Daishi en achter de tempel ligt de grootste rotstuin van Japan. De rotsen symboliseren twee draken die verrijzen vanuit de wolken.

Koyasan (Mt. Koya)
€ 345,- p.p.o.b.v. 2 personen per kamer

INBEGREPEN:

  • 1 overnachting in een ★★★ Shukubo
  • 1x ontbijt, 1x diner
  • 2-daagse Koyasan Pass, inclusief trein vanaf Shin Iamamiya station, cable car naar Koyasan en alle lokale bussen in Koyasan
  • Avondtour met monniken over Okunoin Cementary
Back To Top