Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Kumano Kodo

Kumano Kodo Pelgrimsroute

5-daagse tour
De dichtbeboste heuvels en bergen van het Kii schiereiland zijn de thuisbasis van de historische routes van de Kumano Kodo. Pelgrims hebben eeuwenlang deze kronkelende paden gevolgd, op weg naar de drie grote heiligdommen van Kumano – Kumano Hayatama Taisha, Kumano Honu Taisha en Kumano Nachi Taisha.

Interesse in een rondreis Japan?

Het hele netwerk aan routes en paden is aangewezen als UNESCO World Heritage Site. Het is onder meer de zuster-pelgrimsroute van de Camino de Santiago in Spanje. Zij die zowel de Kumano Kodo als Camino de Santiago hebben gelopen worden ‘Dual Pelgrims’ en ontvangen een speciale badge als herinnering aan hun prestatie.

De Nakahechi route verbindt de drie grote heiligdommen en is het belangrijkste traject van de Kumano Kodo. Het heeft een rijke culturele historie en bijzondere spirituele atmosfeer. De accommodaties liggen in geïsoleerde dorpjes die met lokale bussen te bereiken zijn. Er is een goede infrastructuur, met Engelse bewegwijzering, kaarten en shuttle services voor de bagage.

Dag 1: Aankomst in Yunomine Onsen

Yunomine Onsen is een van Japans oudste onsen (warmwaterbad) plaatsjes. Dit rustige plaatsje in de Kii Mountains is even charmant als pittoresk. De hoofdstraat loopt langs een thermische rivier en is een aaneenschakeling van traditionele Japanse herbergen, winkels en woningen. Van het helende water van Yunomine Onsen wordt gezegd dat het goed is voor de spijsvertering, stress en huidproblemen. Wandelaars van de Kumano Kodo genieten hier graag van een ontspannen bad na een lange wandeldag. Het is ook de plek waar de oude pelgrims zich ritueel wasten vóór hun gebeden bij het heiligdom Kumano Hongu Taisha.

Je overnacht in Yunominesou, een rustige ryokan op een prachtige locatie aan de Yomuragawa rivier. De kamers zijn in Japanse stijl met tatami matten en futons. Ontbijt en diner worden in kaiseki-stijl geserveerd.

Kumano Kodo

Dag 2, start Kumano Kodo: Yunomine Onsen – Hongu – Yunomine Onsen

Na het ontbijt neem je in Yunomine Onsen de bus naar Hosshinmon-oji, waar je aan je wandeltocht naar Kumano Hongu Taisha begint, een van Kumano Kodo’s drie grote heiligdommen. Aangezien Hongu het belangrijkste heiligdom is van de meer dan 3.000 in de omgeving, zul je merken dat alle paden hier naartoe leiden. Op heldere dagen stroomt het zonlicht door de zwaaiende boomtoppen en hoor je de kabbelende beekjes en fluitende vogels terwijl je over de beboste paden loopt. Geniet van de frisse lucht en laat je al wandelend onderdompelen in dit magnifieke oerbos. Na circa 8 km kom je aan in Hongu, het huis van Japan’s grootste torii poort. De poort is gemaakt van staal, 34 meter hoog, 42 meter breed en weegt 172 ton. Nadat je Hongu hebt verkend kun je genieten van je lunch, voordat je de circa 4 km terugloopt naar Yunomine.

Je verblijft vannacht in Blue Sky Guesthouse (2*+), een rustige, gezellige bed & breakfast op slechts 15 minuten loopafstand van Kumano Hongu Taisha. Alle kamers hebben tatami matten met futons en eigen badkamer en toilet. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd.

Dag 3: Yunomine Onsen – Ukegawa – Koguchi (Kogumotori-goe)

Je neemt vandaag eerst de bus naar Ukegawa, waar de volgende etappe van je tocht over de Kumano Kodo begint. Je wandelt over het Kogumotori-goe pad naar Koguchi, een afstand van ongeveer 13 km, zo’n 4.5 tot 6 uur wandelen. Er zijn onderweg geen restaurants, dus zorg ervoor dat je genoeg water, eten en snacks bij je hebt. Er is een winkel vlakbij het begin van de route waar je alles kunt inslaan voordat je op pad gaat. Het pad gaat lichtjes op en neer en heeft een aantal mooie stukken langs heuvelruggen en bergkammen. Onderweg zijn er talrijke pittoreske en fotogenieke plekjes, zoals de Sakura-jaya Teahouse Remains, waar je even een break kunt nemen en kunt genieten van prachtige uitzichten.

Je overnacht in Koguchi Shizen-no Ie, een voormalige school in het gehucht Koguchi, dat is gerenoveerd tot een moderne ‘guesthouse’. De kamers zijn in Japanse stijl met tatami matten en futons. Ontbijt en diner zijn ook in Japanse stijl.

Kogumotori-goe pad
Kumano Kodo, Kumano Nachi Taisa

Dag 4, laatste deel Kumano Kodo: Koguchi – Nachisan (Ogumotori-goe)

Ogumotori-goe is het laatste deel van de heilige Kumano Kodo pelgrimsroute. Je wandelt naar Nachisan, een bergdorpje waar het Boeddhisme en Shintoïsme al eeuwenlang in harmonie naast elkaar bestaan. Dit is je laatste bestemming. Kumano Nachi Taisa is een van Kumano’s drie grote heiligdommen en ligt naast de Nachi waterval, de hoogste waterval van Japan met een hoogteverschil van 133 meter. Van deze adembenemende waterval wordt gezegd dat het het huis is van een Shinto-god. Vanaf het observatieplatform bij Seigantoji Temple kun je de waterval in al zijn pracht bewonderen. De ernaastgelegen iconische trapsgewijze pagode van het heiligdom maakt het prachtige plaatje compleet.

Je overnacht in Mitaki Sansou, een minshuku gelegen aan de hoofdstraat van Nachi. Mitaki Sansou heeft een prachtig uitzicht op de magnifieke Nachi no Taki waterval en het Nachi Taisha tempelcomplex. De kamers en heerlijke verse maaltijden zijn in Japanse stijl.

Dag 5: Nachisan – Daimon-zaka – Nachi Taisha

In de ochtend kun je in Nachi wat van de lokale bezienswaardigheden bezoeken en van Daimon-zaka naar Nachi Taisha wandelen. Daar neem je de lokale bus naar Kii Katsuura, van waaruit je naar je volgende bestemming van je rondreis door Japan kunt reizen.

Nachi waterval

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top