Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

5-daagse tour De dichtbeboste heuvels en bergen van het Kii schiereiland zijn de thuisbasis van de historische routes van de Kumano Kodo. Pelgrims hebben eeuwenlang deze kronkelende paden gevolgd, op weg naar de drie grote heiligdommen van Kumano – Kumano Hayatama Taisha, Kumano Honu Taisha en Kumano Nachi Taisha.
Info aanvragen

Het hele netwerk aan routes en paden is aangewezen als UNESCO World Heritage Site. Het is onder meer de zuster-pelgrimsroute van de Camino de Santiago in Spanje. Zij die zowel de Kumano Kodo als Camino de Santiago hebben gelopen worden ‘Dual Pelgrims’ en ontvangen een speciale badge als herinnering aan hun prestatie.
De Nakahechi route verbindt de drie grote heiligdommen en is het belangrijkste traject van de Kumano Kodo. Het heeft een rijke culturele historie en bijzondere spirituele atmosfeer. De accommodaties liggen in geïsoleerde dorpjes die met lokale bussen te bereiken zijn. Er is een goede infrastructuur, met Engelse bewegwijzering, kaarten en shuttle services voor de bagage.

Dag 1: Aankomst in Yunomine Onsen

Yunomine Onsen is een van Japans oudste onsen (warmwaterbad) plaatsjes. Dit rustige plaatsje in de Kii Mountains is even charmant als pittoresk. De hoofdstraat loopt langs een thermische rivier en is een aaneenschakeling van traditionele Japanse herbergen, winkels en woningen. Van het helende water van Yunomine Onsen wordt gezegd dat het goed is voor de spijsvertering, stress en huidproblemen. Wandelaars genieten hier graag van een ontspannen bad na een lange wandeldag. Het is ook de plek waar de oude pelgrims zich ritueel wasten vóór hun gebeden bij het heiligdom Kumano Hongu Taisha.

U overnacht in Yunominesou, een rustige ryokan op een prachtige locatie aan de Yomuragawa rivier. De kamers zijn in Japanse stijl met tatami matten en futons. Ontbijt en diner worden in kaiseki-stijl geserveerd.

Dag 2: Yunomine Onsen – Hongu – Yunomine Onsen

Na het ontbijt neemt u in Yunomine Onsen de bus naar Hosshinmon-oji, waar u aan uw wandeltocht naar Kumano Hongu Taisha begint, een van Kumano’s drie grote heiligdommen. Aangezien Hongu het belangrijkste heiligdom is van de meer dan 3.000 in de omgeving, zult u merken dat alle paden hier naartoe leiden. Op heldere dagen stroomt het zonlicht door de zwaaiende boomtoppen en hoort u de kabbelende beekjes en fluitende vogels terwijl u over de beboste paden loopt. Geniet van de frisse lucht en laat u al wandelend onderdompelen in dit magnifieke oerbos. Na circa 8 km komt u aan in Hongu, het huis van Japans grootste torii poort. De poort is gemaakt van staal, 34 meter hoog, 42 meter breed en weegt 172 ton. Nadat u Hongu heeft verkend kunt u genieten van uw lunch, voordat u de circa 4 km terugloopt naar Yunomine.

U verblijft vannacht in Blue Sky Guesthouse (2*+), een rustige, gezellige bed & breakfast op slechts 15 minuten loopafstand van Kumano Hongu Taisha. Alle kamers hebben tatami matten met futons en eigen badkamer en toilet. Er wordt een continentaal ontbijt geserveerd.

Dag 3: Yunomine Onsen – Ukegawa – Koguchi (Kogumotori-goe)

U neemt vandaag eerst de bus naar Ukegawa, waar de volgende etappe van uw tocht begint. U wandelt over het Kogumotori-goe pad naar Koguchi, een afstand van ongeveer 13 km, zo’n 4.5 tot 6 uur wandelen. Er zijn onderweg geen restaurants, dus zorg ervoor dat u genoeg water, eten en snacks bij zich heeft. Er is een winkel vlakbij het begin van de route waar u alles kunt inslaan voordat u op pad gaat. Het pad gaat lichtjes op en neer en heeft een aantal mooie stukken langs heuvelruggen en bergkammen. Onderweg zijn er talrijke pittoreske en fotogenieke plekjes, zoals de Sakura-jaya Teahouse Remains, waar u even een break kunt nemen en kunt genieten van prachtige uitzichten.

U overnacht in Koguchi Shizen-no Ie, een voormalige school in het gehucht Koguchi, dat is gerenoveerd tot een moderne ‘guesthouse’. De kamers zijn in Japanse stijl met tatami matten en futons. Ontbijt en diner zijn ook in Japanse stijl.

Dag 4: Koguchi – Nachisan (Ogumotori-goe)

Ogumotori-goe is het laatste deel van de heilige Kumano Kodo pelgrimsroute. U wandelt naar Nachisan, een bergdorpje waar het Boeedhisme en Shintoïsme al eeuwenlang in harmonie naast elkaar bestaan. Dit is uw laatste bestemming. Kumano Nachi Taisa is een van Kumano’s drie grote heiligdommen en ligt naast de Nachi waterval, de hoogste waterval van Japan met een hoogteverschil van 133 meter. Van deze adembenemende waterval wordt gezegd dat het het huis is van een Shinto god. Vanaf het observatieplatform bij Seigantoji Temple kunt u de waterval in al zijn pracht bewonderen. De naastgelegen iconische trapsgewijze pagode van het heiligdom maakt het prachtige plaatje compleet.

U overnacht in Mitaki Sansou, een minshuku gelegen aan de hoofdstraat van Nachi. Mitaki Sansou heeft een prachtig uitzicht op de magnifieke Nachi no Taki waterval en het Nachi Taisha tempelcomplex. De kamers en heerlijke verse maaltijden zijn in Japanse stijl.

Dag 5: Nachisan – Daimon-zaka – Nachi Taisha

In de ochtend kunt u in Nachi wat van de lokale bezienswaardigheden bezoeken en van Daimon-zaka naar Nachi Taisha wandelen. Daar neemt u de lokale bus naar Kii Katsuura, van waaruit u naar uw volgende bestemming kunt doorreizen.

Kumano Kodo Pelgrimsroute
v.a. € 690 p.p.op basis van 2 personen per kamer

INBEGREPEN:

  • 4 overnachtingen (keuze uit diverse accommodaties)
  • 4x ontbijt, 2x lunch, 3x diner
  • Baggage transfer service van accommodatie naar accomodatie
Back To Top