Kyoto was gedurende 1.200 jaar de keizerlijke hoofdstad van Japan. Hierdoor werd het ook het centrum van de eetcultuur zoals in veel andere landen waar koningen de inspiratie zijn geweest voor grote keukens zoals de wereldberoemde Franse gangenmenu’s. Kyoto is vooral beroemd om de kaiseki keuken, de Japanse versie van gangenmenu’s. Kaiseki wordt traditioneel geserveerd tijdens de theeceremonie, maar later werd het een populaire eetstijl.
De traditionele keuken van Kyoto
Tijdens de Kyoto Food Tour leer je meer over de Japanse traditie en geschiedenis tijdens een stop in een museum, bezoek je een yuba (tofu huid) specialist, en lunch je in een traditioneel restaurant in een van de mooiste wijken van Kyoto.
Volg onze gids tijdens deze historische en zeer interessante food tour die wat meer van de gebaande paden af gaat. Bezoek niet alleen de meer verscholen plekken in Kyoto (die zonder ervaren gids niet te boeken zijn), maar leer ook alles over de Japanse keuken en, specifiek waarom de cuisine van Kyoto zo bijzonder is en meer waardevolle informatie over de eetcultuur in deze bijzondere stad.
De Kyoto Food Tour ‘by night’
Na zonsondergang komt de stad tot leven. Wellicht zie je maiko’s of geisha’s in Kyoto die zich haasten om naar hun volgende afspraak te gaan. Tijdens een avondwandeling met onze gids leer je Kyoto van een andere kant kennen.
De Kyoto Food Tour kan eventueel worden geboekt met een optionele upgrade met Kobe Beef. Of trakteer jezelf op een uitzonderlijke dinerervaring waarbij je geniet van Kyoto’s uitgebreide kaiseki diner.
Wil je tijdens je rondreis door Japan de culinaire hoogtepunten van Kyoto ontdekken? Met eventuele allergieën en dieetwensen kan rekening worden gehouden.