Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Naoshima

Naoshima & Teshima: ‘Kunsteilanden’

3-daagse tour
De eilanden Naoshima en Teshima zijn an sich al prachtig, maar de fantastische musea met moderne kunst en de architectuur en landschapskunst geven de eilanden helemaal een magisch en uniek karakter. Je ontdekt ze per e-bike!

Interesse in een rondreis Japan?

Naoshima en Teshima zijn de droom van elke kunstliefhebber. Naoshima wordt ook wel Japan’s ‘Art Island’ genoemd. Voeg daarbij de witte zandstranden en het azuurblauwe water van de Japanse Binnenzee en het is een waar paradijs. De fantastische musea met moderne kunst en de kunstwerken die verspreid over het eiland zijn opgesteld geven Naoshima een magische en unieke uitstraling. Vele prominente artiesten en architecten, waaronder Tadao Ando, Yayoi Kusama en Lee Ufan hebben bijgedragen aan de transformatie en revitalisatie via kunst van Naoshima, Teshima en Inujima, drie van de twaalf eilanden die gezamenlijk de gastheer zijn van de Setouchi Triennale, een driejaarlijks internationaal kunstfestival. Teshima ligt op een kort ferrytochtje van Naoshima en huisvest ook spectaculaire kunstwerken, inclusief Les Archives du Cœur en het Teshima Yokoo House.

Dag 1: Aankomst op Naoshima

Je neemt de ferry van Uno (Honshu) of Takamatsu (Shikoku) naar Naoshima, het heerlijke kleine eiland in de Seto Inland Sea (de Japanse binnenzee). Wat Naoshima zo bijzonder maakt is het grote aantal kunstopstellingen en musea verspreid over het eiland. Je zult zeker betoverd raken door de schoonheid en magie van dit unieke pareltje, omringd door de turquoise wateren.

Kunst op Naoshima
Naoshima, Honmura

Dag 2: Naoshima

Vandaag kun je het eiland en haar bijzondere moderne kunst ontdekken. De beste manier hiervoor is per elektrische fiets (inbegrepen) of met de lokale bus.

Ga eerst richting Honmura. In dit charmante dorpje staan alle zeven locaties van het Art House Project, waarbij verlaten huizen en woonwijken zijn vernieuwd en getransformeerd in kunstwerken. Alle zeven locaties zijn binnen loopafstand van elkaar en het is heerlijk om hier de ochtend door te brengen.

Rijd vervolgens over de hoofdweg naar de beroemde Yellow Pumpkin. Dit iconische kunstwerk van Yayoi Kusama is een perfecte plek voor foto’s. Ga vervolgens via het Lee Ufan Museum en Benesse House Museum naar het Chichu Art Museum. Reserveren is verplicht, maar dat is door ons voor je geregeld. Maak een wandelingetje door Chichu Garden voordat je teruggaat naar je accommodatie.

Dag 3: Naoshima – Teshima

Vandaag reis je van Naoshima naar Teshima. Hiervoor neem je de ferry vanaf Miyanoura Port. Na een tochtje van ongeveer 20 minuten ga je bij Ieura Prt aan land. Met je elektrische fiets kun je comfortabel alle bezienswaardigheden bezoeken.

Ga eerst naar het Teshima Art Museum, waar architectuur, kunst en natuur harmonieus samenkomen. Reserveren is verplicht, maar ook hier zijn de tickets al door ons geregeld. Na de lunch kun je de andere kunstwerken en musea bezoeken, zoals Les Archives du Cœur, een creatie van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. Wat ook zeker de moeite waard is, is het Teshima Yokoo House, een eigenzinnige art gallery van kunstenaar Tadanori Yokuu, in wiens werk zijn fascinatie voor de thema’s van leven en dood wordt weerspiegeld.

Wij raden je aan tussen 14.00 en 16.00 uur weer door te reizen naar de volgende bestemming van je rondreis door Japan. Je kunt de ferry nemen naar Takamatsu op Shikoku of (via Naoshima) naar Uno op Honshu.

Teshima Art Museum

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top