Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

3-daagse tour De fantastische musea met moderne kunst en de architectuur en landschapskunst geven de op zich al prachtige eilanden Naoshima & Teshima een magische en uniek karakter. U ontdekt ze per e-bike!
Info aanvragen

Naoshima wordt ook wel Japans ‘Art Island’ genoemd en is de droom van elke kunstliefhebber. Voeg daarbij de witte zandstranden en het azuurblauwe water van de Japanse Binnenzee en het is een waar paradijs. De fantastische musea met moderne kunst en de kunstwerken die verspreid over het eiland zijn opgesteld geven Naoshima een magische en unieke uitstraling. Vele prominente artiesten en architecten, waaronder Tadao Ando, Yayoi Kusama en Lee Ufan, hebben bijgedragen aan de transformatie en revitalisatie via kunst van Naoshima, Teshima en Inujima, drie van de twaalf eilanden die gezamenlijk de gastheer zijn van de Setouchi Triennale, een driejaarlijks internationaal kunstfestival.
Teshima ligt op een kort ferrytochtje van Naoshima en huisvest ook spectaculaire kunstwerken, inclusief Les Archives du Cœur en het Teshima Yokoo House.

Aankomst op Naoshima

Dag 1: U neemt de ferry van Uno (Honshu) of Takamatsu (Shikoku) naar Naoshima, het heerlijke kleine eiland in de Seto Inland Sea (de Japanse binnenzee). Wat Naoshima zo bijzonder maakt is het grote aantal kunstopstellingen en musea verspreid over het eiland. U zult zeker betoverd raken door de schoonheid en magie van dit unieke pareltje, omringd door de turquoise wateren.

Naoshima

Dag 2: Vandaag kunt u het eiland en haar bijzondere moderne kunst ontdekken. De beste manier hiervoor is per elektrische fiets (inbegrepen) of met de lokale bus.

Ga eerst richting Honmura. In dit charmante dorpje staan alle zeven locaties van het Art House Project, waarbij verlaten huizen en woonwijken zijn vernieuwd en getransformeerd in kunstwerken. Alle zeven locaties zijn binnen loopafstand van elkaar en het is heerlijk om hier uw ochtend door te brengen.

Rijd vervolgens over de hoofdweg naar de beroemde Yellow Pumpkin. Dit iconische kunstwerk van Yayoi Kusama is een perfecte plek voor foto’s. Ga vervolgens via het Lee Ufan Museum en Benesse House Museum naar het Chichu Art Museum. Reserveren is verplicht, maar dat is door ons voor u geregeld. Maak een wandelingetje door Chichu Garden voordat u teruggaat naar uw accommodatie.

Naoshima – Teshima

Dag 3: Vandaag verlaat u Naoshima en neemt u de ferry van Miyanoura Port naar Teshima Island, uw volgende bestemming. Na een tochtje van ongeveer 20 minuten gaat u bij Ieura Prt aan land. Met uw elektrische fiets kunt u comfortabel alle bezienswaardigheden bezoeken.

Ga eerst naar het Teshima Art Museum, waar architectuur, kunst en natuur harmonieus samenkomen. Reserveren is verplicht, maar ook hier zijn de tickets door ons al geregeld. Na de lunch kunt u de andere kunstwerken en musea bezoeken, zoals Les Archives du Cœur, een creatie van de Franse kunstenaar Christian Boltanski. Wat ook zeker de moeite waard is, is het Teshima Yokoo House, een eigenzinnige art gallery van kunstenaar Tadanori Yokuu, in wiens werk zijn fascinatie voor de thema’s van leven en dood wordt weerspiegeld.

Wij raden u aan tussen 14.00 en 16.00 uur weer door te reizen naar uw volgende bestemming. U kunt de ferry nemen naar Takamatsu op Shikoku of (via Naoshima) naar Uno op Honshu.

Naoshima & Teshima Art Islands
v.a. € 335,- p.p.o.b.v. 2 personen per kamer

INBEGREPEN:

  • 2 overnachtingen in het Wright Style Hotel (★★)  Benesse House (★★★★★)
  • Indien u verblijft in het Wright Style hotel: 2x ontbijt
  • Indien u verblijft in het Benesse House: 2x ontbijt, 2x diner
  • Huur e-bike op Naoshima (1 dag) en Teshima (1 dag)

Optioneel bij te boeken:

  • Tickets voor het Chichu Art Museum en/of het Teshima Art Museum
  • Extra dag E-bike op Naoshima (dag van aankomst)
Back To Top