Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Takayama

Takayama Tour

Dagexcursie in Takayama met gids
Reis tijdens onze Takayama Tour samen met een van onze gidsen terug naar de Edo-tijd. In de straten van dit authentieke stadje lijkt de tijd te hebben stilgestaan en kun je je zomaar voorstellen dat er elk moment een Samoerai te paard om de hoek kan komen!

Interesse in een rondreis Japan?

Takayama

Takayama (Takayama-shi) is een stad, gelegen aan de oever van de rivier Miyagawa, in de prefectuur Gifu op het eiland Honshu in Japan.

Takayama ligt in een keteldal, centraal in de Hida-regio. Om het van de andere Takayamas te onderscheiden wordt de stad wel Hida-Takayama genoemd.

In de 16e en 17e eeuw regeerden hier de daimyo’s van de familie Kanamori de han Takayama in de provincie Hida. De voormalige samurai Nagachika Kanamori, die leefde in het Edo-tijdperk, heeft Furui Machinami gesticht. Furui Machinami, betekent oude stad.

Hier kan je tijdens de Takayama Tour nog de sfeer proeven zoals die gedurende de Edo-periode was. Binnen Furui Machinami is de Sanmachi-dori (Drie steden straten), bestaande uit de straten Kamisannomachi, Kamininomachi en Kamiichinomachi, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De straten, die veel van de Japanse architectuur behouden hebben uit de tweede helft van het Edo-tijdperk tot de vroege helft van het Meiji-tijdperk, zijn door de Japanse overheid aangewezen als een belangrijke wijk met historische gebouwen.

Takayama Tour
Sake proeven

Sanmachi-dori

Kamisannomachi is de meest populaire straat van de Sanmachi-dori. In deze straat zijn de tradities en folklore het langst bewaard gebleven en hebben deze nog nauwelijks aan authenticiteit ingeboet. Gebouwen uit de 16e en 17e eeuw (ambachtshuizen waaronder sakebrouwerijen), winkels en herbergen) in de oude stad, Furui Machinami, hebben Takayama de bijnaam ‘klein-Kyoto’ gegeven. Tijdens de Takayama Tour zie je in de straten van Sanmachi-dori soms grote ronde objecten onder de dakrand van een gebouw hangen. Dit zijn de sakabayashi (sugidama), ballen gemaakt van cederbladeren. Deze worden opgehangen bij sake-brouwerijen om bekend te maken dat er verse sake is gemaakt.

Lokale sake wordt in Takayama vervaardigd sinds het midden van het Edo-tijdperk. Deze sake is gezegend met ingrediënten als zuiver water, hoogwaardige rijst en het ideale klimaat. Deze drank wordt overal in het land zeer geprezen. In Sanmachi-dori zijn zeven brouwerijen. Deze brouwerijen kun je tijdens de Takayama Tour bezoeken en de sake die daar wordt gebrouwen, is te proeven.

Hida openluchtmuseum tijdens de Takayama Tour

Tijdens onze Takayama Tour kun je ook naar Hida Folk Village (Hida no Sato). Dit is een openluchtmuseum van bijna 30 oude boerderijen die de traditionele bouwstijlen van de bergachtige gebieden van Japan.

Bijzonder interessant zijn de rieten daken en de daken met dakpannen, zoals de gebouwen in gasshō-zukuri-stijl. Veel van de gebouwen werden van hun oorspronkelijke plaats gehaald om ze te kunnen behouden. Het dorp is schilderachtig, aangezien het is gebouwd op een heuvel met uitzicht op de Takayama-vallei en een grote vijver omringt. Het ligt in de stad Takayama, in de prefectuur Gifu, Japan, ongeveer 2,5 km ten zuidwesten van het treinstation.

De bouwwerken variëren in ouderdom van 100 tot 500 jaar. Vele zijn opengesteld voor inzage en zijn gevuld met kunstvoorwerpen uit hun respectieve perioden, waaronder spindels, kookgerei en kleding.

Er is een werkplaats waar wordt geïllustreerd hoe veel van Japans beroemde kunstnijverheid wordt gemaakt, waaronder houtsnijwerk, stropdassen verven, weven en lakwerk. Soms wordt het ook wel “het dorp verborgen in het blad” genoemd.

Vier van de gebouwen staan op de lijst van nationaal belangrijke culturele eigendommen (ICP’s) en zeven andere staan op de lijst van ICP’s van de prefectuur Gifa en één op de lijst van ICP’s van de stad Takayama. Er is ook een gebouw in westerse stijl uit de Meiji-periode, dat een geregistreerd Tastbaar Cultureel Eigendom is.

Hida Folk Village
Shinhotaka kabelbaan

Shinhotaka kabelbaan

De Shinhotaka kabelbaan is een van Japans meest unieke kabelbanen. Het heeft een van de grootste hoogtewinsten in het land als het klimt meer dan 1000 meter op de zijkant van de Hotake bergketen, die Oku-Hotakedake, de derde hoogste piek van Japan omvat. Maar het meest opvallende kenmerk zijn de dubbeldekker gondelbanen, de eerste in hun soort in Japan, die een uitstekend uitzicht bieden op de Okuhida-regio.

De kabelbaan bestaat eigenlijk uit twee kabelbanen. De eerste is een korte klim van 200 meter op een kabelbaan met één verdieping vanaf de bushalte naar Nabedaira Kogen. Hier vind je het Shinhotaka Bezoekerscentrum, een openbaar bad, restaurants, een cadeauwinkel, een kleine kunstgalerie, wandelpaden en het vertrekpunt van de dubbeldekker touwbaan.

Mocht je geen hoogtevrees hebben, dan is het zeker aan te raden om een ritje met de Shinhotaka kabelbaan op te nemen in je Takayama Tour. Stap jij in tijdens je rondreis door Japan?

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top