Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Matcha ceremonie

Theeworkshop in Uji

Rondleiding Uji met gids en theeworkshop
Voor theeliefhebbers is deze rondleiding door Uji een echte must. Niet alleen kun je zelf thee en andere producten met theesmaak proeven, je kunt zelfs je eigen thee maken. Ontdek deze parel van Japan, verscholen achter de Uji-rivier, op steenworp afstand van Kyoto.

Interesse in een rondreis Japan?

Uji is een kleine stad gelegen tussen Kyoto en Nara, twee van de beroemdste historische en culturele centra van Japan. De nabijheid van deze twee voormalige hoofdsteden resulteerde in Uji’s vroege ontwikkeling als een cultureel centrum in zijn eigen recht. Op het hoogtepunt van de politieke macht van de Fujiwara-clan in de Heian Periode (794 tot 1192), werden gebouwen zoals de Byodoin Tempel en de Ujigami Schrijn, de oudste nog bestaande schrijn in Japan, gebouwd in Uji.

Uji is ook beroemd om zijn groene thee. Hoewel men gelooft dat de Kozanji Tempel in Kyoto de oorspronkelijke plaats van theeteelt in Japan was, werd de thee van Uji in de jaren 1100 bekender om zijn superieure kwaliteit.

Uji, de theestad van Japan

Ben je een liefhebber van groene thee? Dan mag je tijdens je rondreis door Japan, het stadje Uji (de parel in de kroon van Kyoto’s theewereld) niet overslaan.

Dit pittoreske stadje aan de rivier ligt op slechts 15 minuten met de trein vanaf het station van Kyoto en staat vol met eersteklas theehuizen, oude theewinkels en nog veel meer. De groene thee en matcha (groene thee in poedervorm) die hier in Uji worden geproduceerd zijn beroemd om hun kwaliteit, niet alleen in Japan, maar ook wereldwijd. Hier worden de jonge theeblaadjes in de schaduw gelegd voordat ze met de hand worden geplukt, waardoor ze de unieke smaak krijgen die Uji wereldberoemd heeft gemaakt.

Geniet van een wandeling door dit kleine, charmante stadje en leer meer over de fascinerende geschiedenis ervan terwijl je verschillende hapjes en drankjes met matchasmaak proeft, zoals matcha-ijs, matcha-bier en matcha-gyoza.

Je kunt ook een bezoek brengen aan de adembenemende Byodoin tempel, een prachtige UNESCO World Heritage Site met een geschiedenis die helemaal teruggaat tot de oprichting in 1052. De tempel is zo geliefd bij de Japanners dat hij zelfs twee keer op de nationale munt voorkomt.

Uji, ijs van groene thee
Theeworkshop in Uji

Matcha theeworkshop

Tijdens deze excursie in Uji kun je niet alleen thee en andere producten met match-theesmaak zelf proeven. Nee, je mag zelf ook proberen om de thee te maken! De locatie waar je met de gids naartoe gaat, biedt diverse workshops op het gebied van thee. Een hele leuke optie is om zelf de theeblaadjes te vermalen tot een fijn poeder en te leren hoe je deze zelf opklopt tot het perfecte matcha-schuim.

Aan het einde van de workshop kun je genieten van een heerlijke koude of warme thee die je zelf hebt gemaakt, samen met een zoete snack.

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top