Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Yakushima Island, hert

Yakushima Eiland Tour

4-daagse tour
Tijdens de Yakushima Tour ga je ‘off-the-beaten-track’. Wandel door een mysterieus landschap van uitzonderlijke schoonheid, ga baden in een natuurlijke warmwaterbron en bewonder de oudste boom van Japan. Een roadtrip over Yakushima Eiland is een betoverende ervaring!

Interesse in een rondreis Japan?

Met de Yakushima Tour ontdek je het meest beroemde UNESCO World Heritage eiland. Met je huurauto rijd je gemakkelijk het eiland rond, in je eigen tempo. Indien gewenst kan de route ook met het openbaar vervoer worden afgelegd. Deze reis is perfect geschikt voor de actieve wandelaar en de meer avontuurlijke reiziger die graag ‘off-the-beaten-track’ wil reizen. Yakushima is een eiland vol mysterie en avontuur, met werkelijk fantastische wandelroutes en adembenemende landschappen.

Dag 1: Kagoshima – Yakushima

Vandaag reis je met de high speed ferry naar Yakushima. De overtocht duurt circa 2.5 uur. Je gaat aan land bij Miyanoura Port, waar je huurauto op je staat te wachten en je kunt beginnen aan je autorondreis op dit magische, als UNESCO World Heritage aangeduide eiland.

Dag 2: Start Yakushima Tour, Shiratani Unsui Gorge

Vandaag wacht een bos van gigantische, oude cedarbomen op je. Rijd naar Shiratani Unsui Gorge en geniet van prachtige, serene wandelpaden die door het eeuwenoude bos slingeren. Locals zeggen dat het op Yakushima 35 dagen per maand regent, dus alles, van de gigantische bomen waarvan de takken zich tot de hemel strekken, tot de rotsen die door de lage struiken steken, is bedekt met een deken van prachtig groen mos. Deze mystieke sfeer inspireerde Ghibli tot het maken van de beroemde animatiefilm Princes Mononoke.

Yakushima Island
Yakushima, Jomonsugi

Dag 3: Wandeltocht Jomonsugi

Na het ontbijt vervolg je de Yakushima Tour en rijd je naar Arakawa Trailhead, waar je ‘hike’ begint. Je loopt over de Anbo Trail (7.8 km – 2.5 uur) en vervolgens over de Okabu Trail (2.8 km – 3 uur). Je zult merken dat je na verloop van tijd betoverd raakt door de epische uitzichten en onwerkelijke schoonheid van Yakushima’s oerbos. Het hoogtepunt van de route is de Jomonsugi, een spectaculaire Japanse cedarboom waarvan gezegd wordt dat het de oudste boom van Japan is. Experts schatten dat Jomonsugi ergens tussen 2200 en 7200 jaar oud is.

Dag 4: Miyanoura Port (Yakushima) – Kagoshima

Vandaag is je laatste dag op Yakushima. Je hebt nog tijd om van enkele andere hoogtepunten te genieten voordat je teruggaat naar Kagoshima.

Rijd met de klok mee het eiland rond naar Hirauchi Kaichu Natural Onsen, een natuurlijke warmwaterbron gelegen naast de oceaan. Het is een onvergetelijke ervaring om te badderen in de ‘onsen’ terwijl de golven van de oceaan naast je tegen de kust beuken.

De volgende stop is Ohko-no-Taki Waterfall, een visueel prachtige dubbele waterval die 88 meter naar beneden stort in een natuurbad.

Rijd vervolgens door naar Yakushima Lighthouse, dat in 1897 werd gebouwd en meer lijkt op een kerk dan een vuurtoren. De opvallende witte kleur is een contrasteert prachtig met de levendige kleuren van haar omgeving.

Je eindigt de Yakushima Tour in Miyanoura Port, waar je de huurauto inlevert en met de high speed ferry terugvaart naar Kagoshima.

Yakushima Island, Hirauchi Hot Springs

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top