Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Praktische reisinformatie Japan

Als je een rondreis door Japan gaat maken, dan zijn er tal van praktische zaken belangrijk om te weten als reiziger. Bijvoorbeeld over COVID-19, je paspoort, visum, etiquette of de taal. We zetten de belangrijkste reisinformatie voor Japan voor je op een rij.

Reisinformatie vaccinaties

Reisinformatie Japan: vaccinaties

Inmiddels is het met betrekking tot COVID-19 niet meer verplicht om gevaccineerd te zijn of een negatieve PCR-test te hebben. Je kunt dus zonder restricties Japan in. Wel wordt aangeraden om je toch aan te melden op de Visit Japan website, maar je hoeft hier geen vaccinatiebewijzen meer te uploaden. Aanmelden is niet verplicht. Door je aan te melden krijg je een QR-code, waarmee (vaak) sneller door de douane kunt. 

Paspoort en visum

Je paspoort moet geldig zijn tijdens je gehele verblijf in Japan. Een visum is niet nodig. NB: dit geldt voor houders van een Nederlands paspoort.

Er dient in het paspoort minimaal één pagina beschikbaar te zijn voor in- en uitreisstempels. Volgens de wet moeten reizigers hun paspoort altijd bij zich hebben in Japan.

Fast-track toegang tot Japan

Om (relatief) snel door de douane te komen, is het verstandig je aan te melden op de Visit Japan website. Na aanmelding ontvang je een QR code waarmee je via de ‘Fast Track’ door de douane kunt. Echt doen, het scheelt je heel wat wachttijd bij aankomst!

Rijden in Japan

Als je zelf wilt rijden in Japan, dan heb je een internationaal rijbewijs (IRB) nodig. Deze kun je bij de ANWB aanvragen. Let op: je hebt een IRB “Model 1949” nodig,  volgens de Conventie van Genève (1949)! Een IRB volgens de Conventie van Vienna (1968) wordt niet geaccepteerd. De ANWB kan je hier verder over informeren.

Reisinformatie Vervoer
Reisinformatie Japan

Reisinformatie Japan: betalen en fooien

In Japan wordt nog relatief veel met cash betaald, maar ook met je creditcard kun je steeds beter terecht. Bij alle Seven Eleven winkels kun je geld pinnen. In Japan worden in principe geen fooien gegeven (en zelfs vaak niet op prijs gesteld!). Er zijn enkele uitzonderingen, wij informeren je daar graag over.

Etiquette

Waarschijnlijk reis je voor de eerste keer naar Japan, dus alles is nieuw. Het is wel fijn als je van tevoren iets weet van de “do’s and dont’s”. Want Japan is een land van traditie, etiquette en respect. En ofschoon een Japanner je nooit zal laten merken als je iets “fout” doet, het is wel een teken van respect als je je best doet om het “goed” te doen. En dat zal een Japanner zeer waarderen! Er zijn hele leuke boekjes over etiquette verkrijgbaar.

De taal

Ook handig: een kleine woordenschat, zodat je in elk geval hallo (konnichiwa), dankjewel (arigato) en proost (kampai!) kunt zeggen! Er zijn hele handige vertaal-apps die verrassend goed werken!

Uitgebreide reisinformatie Japan

Enkele weken voordat je naar Japan reist ontvang je van ons alle reisinformatie die je nodig hebt om je reis zo comfortabel te laten verlopen. Je gaat zeker goed geïnformeerd en goed voorbereid op reis. En heb je toch hulp nodig, dan staat ons support-team 24/7 voor je klaar om je te helpen.

Reisinformatie: Japanse taal, Kanji

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top