Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Niseko, Mount Yotei

Best of Hokkaido

12-daagse auto rondreis
  • Self-drive autoreis
  • Authentiek Japan, off-the-beaten-track
  • Overweldigende natuur, Bergen en ‘onsen’
  • Het veelzijdige Sapporo
Indicatieprijs 2.995 p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Deze bijzondere reis voert je langs Hokkaido’s meest wonderlijke plekken. Het is perfect geschikt voor de reiziger die de vrijheid zoekt van een self-drive rondreis en wil genieten van alle facetten van de overweldigende natuur. Ontdek de ruige, betoverende landschappen, de uitgestrekte wildernis en de schoonheid van de flora en fauna van Japan’s meest noordelijke eiland. De aanbevolen reisperiode voor deze reis is april tot en met midden november.

Dag 1: Sapporo – Lake Shikotsu (35 km)

Nadat je de huurauto op New Chitose Airport hebt opgehaald begint je geweldige rondreis door Hokkaido. Je rijdt eerst naar het mooie Lake Shikotsu, een prachtig calderameer gelegen in Shikotsu-Toya National Park. Het meer is omringd door imposante bergen en vulkanische toppen die bijdragen aan de ruige schoonheid van dit gebied. Je kunt hier wandelen, fietsen of een bootje met duikspullen huren om van het meer en de omgeving te genieten. Of maak een tocht over het meer met een glasbodemboot.

Lake Shikotsu
Noboribetsu

Dag 2: Lake Shikotsu – Lake Toya (120 km)

(via Noboribetsu Onsen,  Hell Valley)

Je rijdt vandaag via Noboribetsu Onsen naar Lake Toya, het tweede pareltje van Shikotsu-Toya National Park. Noboribetsu Onsen is Hokkaido’s meest bekende spaplaatsje. Boven Noboribetsu Onsen ligt Jigokudani, een opvallende vallei met stomende rivieren en fosfor en gassen die uit openingen ontsnappen. Niet voor niets is de bijnaam ‘Hell Valley’. Een netwerk van wandelpaden slingert door de beboste hellingen. Vervolg je weg naar Lake Toya om nog meer van Hokkaido’s natuurlijke schoonheid te ontdekken. Dit prachtige meer biedt de mogelijkheid te vissen, wandelen en kamperen. Aan de rand van het meer is een openluchtmuseum waar 58 sculpturen van Japanse en internationale artiesten zijn te bewonderen.

Dag 3: Lake Toya – Hakodate (180 km)

Je bestemming vandaag is Hakodate, Hokkaido’s meest zuidelijke stad. Het sublieme nachtelijke uitzicht op de havenstad vanaf Mt. Hakodate is tegelijkertijd romantisch en adembenemend. De zee van glinsterende lichtjes zover je blik reikt wordt gerekend tot een van de drie mooiste uitzichten van Japan. Ga ook vooral naar Goryokaku, een van Hakodate’s meest populaire bezienswaardigheden. Dit unieke fort uit het Edo-tijdperk in de vorm van een ster heeft een indrukwekkende geschiedenis. Van boven, vanuit de nabijgelegen Goryokaku Toren, ziet het fort er majestueus uit.

Hakodate, Goryokaku
Niseko, Mount Yotei

Dag 4: Hakodate – Niseko (220 km)

Laat je verleiden door de smakelijke gerechten op Hakodate’s ochtendmarkt voordat je naar Niseko rijdt. Niseko is vooral bekend vanwege haar overvloed aan fantastische poedersneeuw, ‘Japow’ genoemd, waarmee het in de winter vele enthousiaste skiërs trekt. Maar ook in de andere seizoenen is het een idyllische bestemming. Houd je van outdoor en natuur, dan vind je hier een enorme selectie aan activiteiten, zoals wandelen, paardrijden, canyoning, raften, vissen, nachtelijke trekkings en nog veel meer.

Dag 5: Niseko – Sapporo, via Otaru (220 km)

Ga vroeg op pad voor de volgende dag van je rondreis, via het pittoreske Otaru naar Sapporo. Je rijdt rond Mt. Yotei, dat vorstelijk tegen de lucht afsteekt, op weg naar Otaru, de parel van het gebied rond Ishikari Bay. Geniet van een heerlijke lunch in een van Otaru’s charmante eettentjes, voordat je al wandelend langs het kanaal van de sfeer en bezienswaardigheden geniet. Otaru staat bekend om zijn geweldige schepijs, dus vergeet vooral niet te genieten van een van de bijzondere smaken, voordat je doorrijdt naar je bestemming Sapporo.

Sapporo

Dag 6: Sapporo

Vandaag kun je Sapporo ontdekken, de hoofdstad van Hokkaido. Sapporo is de beste plaats om Hokkaido’s ultieme culinaire specialiteit te proberen: ‘Gengkis Kahn’ (spreek uit als Jingisukan). Genoemd naar de Mongoolse krijgsheer benadert deze barbecue van schapenvlees perfectie. Sapporo is ook de stad waar Japan’s eerste bier werd gebrouwen. Leer meer over de geschiedenis en het brouwproces en proef enkele van de verschillende biersoorten in het Sapporo Bier Museum.

Sapporo is ook wereldwijd bekend om het sneeuwfestival. Dit festival wordt elk jaar zeven dagen lang in februari georganiseerd.

Sapporo
Furano bloemenvelden

Dag 7: Sapporo – Furano, via Yubari (180 km)

Vandaag ga je op weg naar Furano. Stop onderweg in Yubari, een voormalig mijnwerkersstadje, dat nu bekend is vanwege de populaire Yubari King meloen. Proef enkele van de heerlijke delicatessen met meloensmaak voordat je doorrijdt naar Furano. Furano is beroemd vanwege zijn schitterende landelijke ligging en de uitgestrekte, bloeiende velden van bloemen en vooral lavendel die de nabijgelegen heuvels bedekken.

Dag 8: Furano – Asahidake Daisetsuzan, via Biei (85 km)

Vanuit Furano reis je naar Daisetsuzan National Park. Onderweg kom je langs Shirogane Blue Pond. De bosjes van kale bomen die in het turquoise water staan, geven Shirogane Blue Pond een surrealistische, spookachtige schoonheid. Geniet van deze bijzondere plek voordat je je reis vervolgt naar Daisetsuzan. Dit nationale park huisvest een indrukwekkende bergketen dat ‘het dak van Hokkaido’ wordt genoemd. Door haar adembenemende schoonheid staat het bij de lokale inheemse Ainu bekend als ‘de speeltuin van de goden’.

Shirogane Blue Pond
Akan Mashu National Park

Dag 9: Daisetsuzan – Akan Mashu National Park (260 km)

Vandaag heb je een lange rit naar Akan Mashu National Park (260 km) voor de boeg, dus zorg voor een stevig ontbijt voordat je vertrekt. In het park zijn een groot aantal ruige, ontzagwekkende plekken en uitzichten, maar Lake Akan is vooral beroemd vanwege de ‘marimo’, schattige ballen van zeewiermos. Dit bijzondere verschijnsel komt alleen maar voor onder hele specifieke omstandigheden en is zo zeldzaam, dat het in Japan gezien wordt als belangrijk cultureel erfgoed. In Akan Mashu National Park is ook een nederzetting van de inheemse Ainu te vinden.

Dag 10: Akan Mashu National Park – Shiretoko National Park (140 km)

Je reisdoel vandaag is Shiretoko Nationaal Park, een afgelegen landtong in het noordoosten van Hokkaido. De naam is afgeleid van de inheems Ainu zin ‘sir etok’, wat vertaald kan worden als ‘het einde van de wereld’. Deze naam pas perfect bij deze UNESCO World Heritage Site! Het schiereiland huisvest veel van Hokkaido’s meest weelderige flora en bijzondere fauna. Zomers komen orka’s en vele soorten walvissen uit de diepten van de oceaan tevoorschijn. Het land wordt bevolkt door vossen, bruine beren, herten, visuilen en nog veel meer, het bewijs van het unieke ecosysteem en de enorme diversiteit van dit gebied. In het park liggen de Shiretoko Vijf Meren, ook wel ‘de vijf vingerafdrukken van God’ genoemd. Via een pad met houten planken, loop je door het moeras naar het eerste meer. Rondom de meren zijn nog meer wandelpaden te vinden die wandelaars de gelegenheid bieden de ongerepte natuur te observeren.

Shiretoko Nationaal Park
Kushiro

Dag 11: Shiretoko National Park – Obihiro, via Kushiro (320 km)

Geniet nog even van een heerlijke ochtend in Shiretoko National Park voordat je op weg gaat naar Obihiro. De rit via Rausu en Kushiro neemt ongeveer 5 uur in beslag. Het moerasland rond Kushiro staat bekend om haar wetland ecosysteem en is een beschermd natuurgebied voor de instandhouding van Japanse kraanvogel en haar leefomgeving. Kushiro City Marsh Observatory biedt een prachtig uitkijkpunt van waaruit je het moeras en haar wildlife kunt bewonderen. Je reis eindigt in het relaxte stadje Obihiro. Obihiro heeft vooral foodies en liefhebbers van Japanse warmwaterbaden veel te bieden. Ook is het thuis van de Ban’ei paardenraces.

Dag 12: Obihiro – New Chitose Airport (160 km)

Vandaag rijd je terug naar New Chitose Airport, waar je de huurauto inlevert en je fantastische reis door Hokkaido eindigt.

Best of Hokkaido - 12-daagse autorondreis
Indicatieprijs: 2.995 p.po.b.v. 2 personen per kamer

INBEGREPEN:

  • 11 overnachtingen in superior hotels
  • 11x ontbijt, 6x diner
  • Alle vervoer (incl. autohuur en autoverzekeringen, IC Card)

NIET INBEGREPEN:

  • Vluchten (deze kunnen we wel voor je verzorgen)
  • Overige verzekeringen

Of neem contact met ons op

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top