Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Kyushu, rijstterras van Doya Tenada

Best of Kyushu

11-daagse auto rondreis
 • Self-drive autoreis
 • Off-the-beaten-track
 • Het betoverende wandeleiland Yakushima
 • Vulkanen en ‘onsen’ rond Kumamoto
 • Het historische Nagasaki
 • ‘Yatai’, het streetfood van Fukuoka
Indicatieprijs 3.795 p.p.
Reisvoorstel aanvragen

Deze autorondreis brengt je langs de mooiste plekken van Kyushu. Met je huurauto rijd je gemakkelijk van highlight naar highlight, in je eigen tempo. Indien gewenst kan de route ook met het openbaar vervoer worden afgelegd. Deze rondreis is perfect geschikt voor de meer avontuurlijke reiziger en voor de reiziger die de meer bekende toeristische gebieden op Honshu al heeft bezocht. Maar ook voor reizigers die voor het eerst Japan bezoeken en ‘off the beaten track’ willen reizen is dit een geweldige route. Kyushu heeft alles en zal je op alle vlakken verbazen!

Kagoshima

Dag 1: Na aankomst in Kagoshima, de meest zuidelijke stad van het eiland, kun je de rest van de dag besteden aan het ontdekken van deze leuke stad. Niet te missen is het geweldige uitzicht op Sakurajima, een van de meest actieve vulkanen van Japan, die majestueus oprijst aan de overkant van Kagoshima Bay. Omdat het een actieve vulkaan is zul je regelmatig rook uit de vulkaan zien oprijzen. Een andere parel is Senganen Garden, de voormalige verblijfplaats van de Shimadzu family, een clan die meer dan 700 jaar over het gebied heerste. Japan is bekend om zijn warmwaterbaden (‘onsen’). Bij Ibusuki kun je genieten van een ‘hete zand bad’, in de open lucht op het strand. Een unieke ervaring!

Kagoshima
Kagoshima, Ibusuki

Yakushima

Dag 2: Kagoshima – Yakushima
Vandaag reis je met de high speed ferry naar Yakushima. De overtocht duurt circa 2.5 uur. Je gaat aan land bij Miyanoura Port, waar je huurauto op je staat te wachten en je kunt beginnen aan je autorondreis op dit magische, als UNESCO World Heritage aangeduide eiland.

Yakushima Island

Dag 3: Wandeltocht Shiratani Unsui Gorge
Vandaag wacht een bos van gigantische, oude Cedarbomen op u. Rijd naar Shiratani Unsui Gorge en geniet van prachtige, serene wandelpaden die door het eeuwenoude bos slingeren. Locals zeggen dat het op Yakushima 35 dagen per maand regent, dus alles, van de gigantische bomen waarvan de takken zich tot de hemel strekken, tot de rotsen die door de lage struiken steken, is bedekt met een deken van prachtig groen mos. Deze mystieke sfeer inspireerde Ghibli tot het maken van de beroemde animatiefilm Princes Mononoke.

Yakushima Island, hert

Dag 4: Wandeltocht Jomonsugi
Na het ontbijt rijd je naar Arakawa Trailhead, waar je ‘hike’ begint. Je loopt over de Anbo Trail (7.8 km – 2.5 uur) en vervolgens over de Okabu Trail (2.8 km – 3 uur). Je zult merken dat je na verloop van tijd betoverd raakt door de epische uitzichten en onwerkelijke schoonheid van Yakushima’s oerbos. Het hoogtepunt van de route is de Jomonsugi, een spectaculaire Japanse cedarboom waarvan gezegd wordt dat het de oudste boom van Japan is. Experts schatten dat Jomonsugi ergens tussen 2200 en 7200 jaar oud is.

Yakushima Island

Dag 5: Miyanoura Port (Yakushima) – Kagoshima
Vandaag is je laatste dag op Yakushima. Je hebt nog tijd om van enkele andere hoogtepunten te genieten voordat je teruggaat naar Kagoshima. Rijd met de klok mee het eiland rond naar Hirauchi Kaichu Natural Onsen, een natuurlijke warmwaterbron gelegen naast de oceaan. Het is een onvergetelijke ervaring om te badderen in de ‘onsen’, terwijl de golven van de oceaan naast je tegen de kust beuken. De volgende stop is Ohko-no-Taki Waterfall, een visueel prachtige dubbele waterval, die 88 meter naar beneden stort in een natuurbad. Rijd vervolgens door naar Yakushima Lighthouse, dat in 1897 werd gebouwd en meer lijkt op een kerk dan een vuurtoren. De opvallende witte kleur contrasteert prachtig met de levendige kleuren van haar omgeving.  Je roadtrip eindig in Miyanoura Port, waar je je huurauto inlevert en met de high speed ferry terugvaart naar Kagoshima.

Kumamoto

Dag 6: Kagoshima – Kumamoto (200 km)
Vandaag rijd je van Kagoshima naar Kumamoto. Onderweg kun je stoppen bij Kirishima National Park, een natuurgebied met vulkanen en kratermeren, die het landschap een bijzonder karakter geven. Het nabijgelegen Ebino Kogen is een hooggelegen plateau waar je kunt genieten van een panoramisch uitzicht zoals je nergens anders op Kyushu aantreft. Je kunt tenslotte ook een stop inlassen in de voormalige kasteelstad Hitoyoshi.

Kumamoto Castle

Dag 7: Kumamoto
In en rond Kumamoto is van alles te zien en te doen. Enkele exceptionele plekken zijn Kumamoto Castle, de mooie Suizenji tuin en Hosokawa Residence, een prachtig voorbeeld van een huis van een vooraanstaande samurai-familie uit de Edo-periode. Voor iets heel anders, rijd je naar Mount Aso, de grootste actieve vulkaan van Japan. Nakadake krater op Mount Aso heeft een bubbelend aquamarijn kratermeer van waaruit dikke pluimen van vulkanische rook opstijgen, een spectaculair gezicht! Voor de actieve reiziger is er rondom Mount Aso een overvloed aan wandel- en ruiterpaden. Een andere leuke dagtocht is naar Takachiho, “the land of myths” en de geboorteplaats van de Japanese mythologie. In het bijzonder is Takachiho Gorge een fascinerende bestemming. Je kunt daar dobberend in een bootje genieten van de natuurlijke schoonheid van de canyon.

Mount Aso
Nagasaki

Nagasaki

Dag 8: Kumamoto – Nagasaki (100 km)
Vanuit Kumamoto Port Ferry Terminal neem je de ferry over Ariake Sea naar Shimabara. Neem de tijd om Shimabari Castle te bezoeken, voordat je via Mount Unzen naar Nagasaki rijdt. Geniet van het vredige Japanse landschap tot je in Nagasaki aankomt. Je zult je zeker laten verleiden door deze fascinerende havenstad met haar kosmopolitische uitstraling.

Nagasaki, Dejima

Dag 9: Nagasaki
Je kunt vandaag het boeiende Nagasaki ontdekken, een stad met veel Nederlandse historie. Begin met een bezoek aan Glover Garden, een prachtig openluchtmuseum met tuinen en een spectaculair uitzicht op Nagasaki Bay. Glover House, de voormalige residentie van de Schotse koopman Thomas Glover, is het oudste huis in Westerse stijl in Japan. Voor een kijkje in de Nederlandse geschiedenis van Nagasaki moet je zeker Dejima bezoeken. Vanuit Dejima, destijds een eilandje voor de kust van Nagasaki, handelden Nederlandse kooplieden eeuwenlang met Japan. Een fascinerend stukje vaderlandse geschiedenis! Wat zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Nagasaki Peace Park, een complex gewijd aan de gevolgen van de atoombom op Nagasaki in 1945. Een ander hoogtepunt is een boottocht door de haven en om Gunkanjima, een verlaten en desolaat mijnwerkerseilandje, bekend van de James Bond film Skyfall. Aan het einde van de dag kun je vanaf Mount Inasa genieten van het uitzicht op de stad en de haven, een van de top 3 avonduitzichten van Japan.

Fukuoka

Dag 10: Nagasaki – Fukuoka (160 km)
Vandaag rijd je naar Fukuoka. Je begint langs de kustlijn van Omura Bay totdat je bij Huis Ten Bosch komt, een themapark waar bekende Nederlandse plekken zoals Gouda, de Domtoren en windmolens ongelooflijk waarheidsgetrouw zijn nagebouwd. Het is surrealistisch om in Japan in een stukje Nederland rond te dwalen! Vervolg je weg door landschappen die tot de mooiste van Kyushu worden gerekend totdat je in Fukuoka aankomt. Fukuoka is een van Japans beste steden op culinair gebied, met een levendige streetfood cultuur, ‘yatai’ genoemd. Als miljoenenstad heeft Fukuoka alles te bieden, van parken, tempels en musea tot ontelbare shopping mogelijkheden.

Dag 11: Fukuoka
Vandaag is je laatste dag in Fukuoka, voordat je terugvliegt naar huis of je rondreis vervolgt naar je volgende bestemming.

Fukuoka
Best of Kyushu - 11-daagse autorondreis
Indicatieprijs: 3.795 p.p.o.b.v. 2 personen per kamer

INBEGREPEN:

 • 10 overnachtingen in superior hotels
 • 10x ontbijt, 10x diner
 • Alle vervoer (incl. autohuur en autoverzekeringen, ferry en IC card)

NIET INBEGREPEN:

 • Vluchten (deze kunnen we wel voor je verzorgen)
 • Overige verzekeringen

Of neem contact met ons op

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top