Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Beste reistijd

Japan is een groot land en het klimaat kan behoorlijk variëren tussen de verschillende gebieden en de verschillende jaargetijden.

Beste reistijd

De meeste reizigers bezoeken vooral Honshu en daar is sprake van een relatief mild klimaat. De beste reistijd is het voorjaar (half maart tot eind mei) en najaar (half september tot half november). Juni kan wat regenachtig zijn en de zomers zijn behoorlijk warm, voor veel mensen té warm, zeker de laatste jaren. De winters op Honshu zijn in de steden vergelijkbaar met Nederland. In de bergen is het kouder met veel sneeuw. Kyushu is over het algemeen wat warmer dan Honshu en Hokkaido kent meer een landklimaat, met warme zomers en hele koude winters.

Gedetailleerde klimaatinformatie

Sakura

Een populaire reistijd is de tijd van de kersenbloesem (Sakura). Prachtig, maar hou er wel rekening mee dat de bloeiperiode maar kort is (van midden maart tot begin april) en u bent niet de enige die ervan wil genieten

Golden Week

De eerste week van mei hebben alle Japanners vakantie en trekken ze er massaal op uit om hun eigen land te ontdekken. In deze “Golden Week” zijn de prijzen dus fors hoger en is de beschikbaarheid van accommodaties wat minder. Boek dan ook op tijd, of kies slim waar u tijdens deze week verblijft, zodat u minder last heeft van de drukte.

Orkanen en aardbevingen

Het klopt, deze komen in Japan regelmatig voor. September is “hurricane season”, maar zoals met elk natuurverschijnsel: het kan heftig zijn, maar het kan ook zomaar een paar jaar rustig zijn. Dat geldt ook voor aardbevingen. Nu is Japan wel ingericht en voorbereid op deze natuurverschijnselen, zodat de impact vaak minder is dan in andere landen en het dagelijkse leven in grote delen van het land er nauwelijks door wordt verstoord.

Back To Top