Skip to content

Wij verzorgen graag jouw reis naar Japan!

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Wij zijn Joan, Liesbeth en Hans en wij zijn zeer enthousiaste Japanspecialisten. Wij kunnen je niet alleen helpen met het reserveren van comfortabele vluchten, accommodaties en vervoer, maar we adviseren je graag over wat je waar kunt beleven. Neem dus contact met ons op voor informatie of inspiratie voor jouw reis naar Japan, of voor een offerte.

Osaka Tower

Ontdek Osaka in 1 dag

Tour Osaka met gids
Tijdens deze tour door Osaka ontdek je samen met een gids alle hoogtepunten van de stad, zoals het historische kasteel Osaka-Jo en de ijzeren 'mini-Eiffeltoren' Tsutenkaku Tower. Geniet van het panoramische uitzicht vanaf de Umeda Sky Building en nog veel meer.

Interesse in een rondreis Japan?

Osaka (Ōsaka-shi), letterlijk ‘grote heuvelstad’) is na Yokohama en Tokyo de grootste stad van Japan, met ruim 2,7 miljoen inwoners.

De stad is een van de belangrijkste industriële centra van Japan, en wordt wegens de textielnijverheid ook wel het Manchester van het Oosten genoemd. Osaka is ook een van de belangrijkste havens van Japan. In 1970 werd in Osaka rond de wijk Shin Sakai de Wereldtentoonstelling gehouden.

Osaka-jo (Osaka Castle)

Tijdens een tour door Osaka mag een bezoek aan Osaka Castle niet ontbreken. Het kasteel van Osaka (Ōsaka-jō) werd voltooid in 1586 en de bouw nam slechts drie jaar in beslag. Het werd in opdracht van de beroemde Japanse krijgsheer en politicus Toyotomi Hideyoshi gebouwd en was in die tijd het grootste kasteel van Japan. Bijna alle militaire bevelhebbers van Hideyoshi moesten stenen bijdragen voor de bouw. De grootste steen is de Higo-ishi, vlakbij de zuidelijke ingang. Deze steen, bijna zes meter hoog en 14,5 meter lang, werd bijgedragen door de beroemde generaal Kato Kiyomasa van het eiland Shodo.

Tot de hoogtepunten behoort de 42 meter hoge hoofdtoren van vijf verdiepingen met daarin een groot museum met tentoonstellingen over de geschiedenis van het kasteel en de stad (de toren biedt ook vanaf de bovenste verdiepingen een prachtig uitzicht over Osaka). Ook van belang in het Osaka Castle Park is de Hokoku Shrine, gewijd aan Hideyoshi en zijn familie.

Osaka Castle
Tour Osaka: Umeda Sky Building

Letterlijk hoogtepunt van de tour door Osaka: Umeda Sky Building

De toepasselijke naam Umeda Sky Building (Umeda Sukai Biru), is een prachtige plek wat bestaat uit twee kantoortorens die aan de top met elkaar verbonden zijn door een groot platform.

Het dak biedt een duizelingwekkend uitzicht van meer dan 170 meter waarbij je een mooi panorama hebt over de stad. Het uitzicht vanaf het observatorium en de tuin op het dak – met de toepasselijke naam Floating Garden Observatory – is ronduit verbluffend. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de tour door Osaka!

Daarna wandelen we, wanneer het weer het toelaat, door de stadstuin aan de basis met prachtige fonteinen en vijvers. Er is ook een leuke ondergrondse markt, ontworpen naar het Osaka van begin 20e eeuw waar we ook nog even snel een fotootje zullen maken.

Dōtonbori

Dōtonbori Is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in de stad Osaka. Het is een unieke straat, die langs het Dōtonbori-kanaal loopt tussen de Dōtonbori-brug (Dōtonbori bashi) en de Nipponbashi-brug, in het Namba-district. Een voormalig entertainmentdistrict , Dotonbori is beroemd vanwege de historische theaters (nu allemaal weg), winkels, restaurants en vele lichtreclames. Die laatste zijn niet te missen tijdens je tour door Osaka. Let vooral ook op de iconische lichtreclame van banketbakker Ezaki Glico, die een hardloper weergeeft die de finish heeft bereikt.

Dōtonbori is overigens ook de hemel voor fijnproevers. Je ontdekt dat tijdens onze Osaka Food Tour!

Dotonbori

GA DIRECT NAAR:

EILANDEN:

085 - 004 6606
info@bestofjapan.nl
Back To Top