Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Vervoer naar en in Japan

Of u nu met de trein reist, met de auto of een combinatie van beiden, één ding is zeker: reizen in Japan is veilig, goed georganiseerd en efficiënt. Ook voor uw vlucht naar Japan zijn er meerdere goede opties.

Vliegen naar Japan

Veruit de meeste van onze reizigers vliegen met KLM naar Japan. KLM heeft dagelijks rechtstreekse vluchten vanaf Schiphol naar Tokyo (NRT) en Osaka (KIX). Omdat u ‘bovenlangs’ over Siberië vliegt is de vliegtijd slechts ruim 11 uur.

Alternatieven vanaf Schiphol zijn bijvoorbeeld Finnair, SAS, Lufthansa en British Airways. U heeft dan echter wel een overstap, zodat de totale reistijd minimaal 14 tot 16 uur bedraagt.

Vanaf Brussel hebben wij goede ervaringen met All Nippon Airways (ANA), die als enige rechtstreekse vluchten van Brussel naar Tokyo aanbiedt.

Uiteraard kunnen wij u adviseren over de beste vluchten en deze ook voor u boeken.

Reizen per trein

Wie Japan zegt, zegt ’trein’. En niet ten onrechte, want reizen per trein in Japan is ongekend snel, comfortabel en.. punctueel! Vertraging, dat kennen ze niet in Japan. Het netwerk aan treinen is enorm uitgebreid, van landelijke hogesnelheidstreinen (‘shinkansen’) tot regionale en lokale treinen.

JR Pass

Als u per trein reist, kan het voordelig zijn om een Japan Railpass (JR Pass) aan te schaffen. Dit kan niet in Japan zelf, de JR Pass moet van tevoren in Nederland worden gereserveerd. De JR Pass heeft een geldigheid van 7, 14, 21 of 28 dagen en is er in 2 klassen. Wij adviseren u graag of een JR Railpass  of juist losse treintickets voor u het beste is.

Met de auto door Japan

Wij zien onder onze reizigers een toenemende populariteit van reizen per auto. Met de auto kom je toch vaak makkelijker op plekjes die met de trein lastiger te bereiken zijn. Dit geldt zeker voor de natuurgebieden en meer afgelegen regio’s. Daarnaast is autorijden in Japan heel relaxed. Men rijdt weliswaar links en dat is even wennen, maar de Japanner rijdt zeer gedisciplineerd, houdt zich aan de snelheid en is echt een ‘heer in het verkeer’.

Wij maken het u makkelijk

Met onze lokale autoverhuur partner hebben wij goede afspraken gemaakt om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Zo regelen wij alle verzekeringen en zorgen wij ervoor dat u een Engelstalige navigatie en een pasje voor de tolwegen heeft. Wij hebben zelf meerdere keren met de auto door Japan gereisd en ik moet zeggen: ik zou het iedereen aanraden!

Back To Top