Ga naar hoofdinhoud

Wil je naar Japan maar heb je vragen?

Laat ons u helpen!

Wij zijn zeer ervaren Japanreizigers en hebben bovendien veel kennis van - en contacten in - de reiswereld. Wij kunnen u dus helpen met het boeken van de voordeligste en comfortabelste vluchten naar Tokyo, maar bijvoorbeeld ook met een meet en greet met een echte geisha. Neem contact met ons op als we u van dienst kunnen zijn.

WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ:

Excursies in Tokyo om zonder gids zelf te doen.

Het is mogelijk om Tokyo te bekijken met een gids, maar als u er liever zelf op uit gaat, zijn er ook nog voldoende mogelijkheden. Deze excursies kunt u via Best of Japan boeken en zelf doen zonder behulp van een gids.

Juich voor uw favoriet tijdens een sumo wedstrijd

Wanneer u in Tokyo bent, en er vinden op dat moment Sumo wedstrijden plaats, dan is het zeker om aan te raden om een wedstrijd mee te maken. Meestal duren de wedstrijden de hele dag, waarbij de dag aanvangt met de lichtste klasse. Pas op het einde komen de “grote jongens” die al aardig wat hebben gewonnen. Niet alleen de wedstrijden van deze reuzen is leuk om te zien, maar ook de ceremonie er omheen waarbij mannen met wimpels de arena inlopen bij sumo worstelaars die een sponsor hebben. Na de wedstrijd wordt de envelope met het prijzengeld direct overhandigd. Omdat het met niets te vergelijken is en “typisch Japans” is, raden wij aan om stoelen dicht bij de vloer te boeken, zodat u met mooie foto’s weer naar huis gaat. Kaartjes reserveert u hier.

Ervaar een echte thee ceremonie in Tokyo

Een reis naar Japan is natuurlijk niet compleet als je niet ook een thee ceremonie hebt meegemaakt. Zowel in Tokyo als Kyoto zijn daar verschillende mogelijkheden voor. De Sado of Chanoyu “de wijze van thee maken” kunt u bijvoorbeeld boeken waarbij de gasten en de gastheer kimono’s dragen. Een Kimono Theeceremonie, waarbij u groene matcha drinkt, is een van de meest populaire culturele activiteiten en ervaringen die je kunt doen in Japan. Boek hier uw theeceremonie.

Dag programma Disney Sea of Disneyland

Als echte Disney liefhebber kun je natuurlijk DisneySea en/of Disneyland niet overslaan als je naar Tokyo komt. De parken liggen redelijk dicht gelegen bij het centrum van Tokyo. Beide parken zijn wel dusdanig groot dat wij adviseren om een hele dag uit te trekken om een park te bezichtigen. Ook is het mogelijk om een hotel in- of nabij het park, voor een of meerdere dagen te boeken. Kaartjes of een hotel bestelt u hier.

Toegang tot het Ghibli Museum

Studio Ghibli heeft, over de jaren heen, wereldwijde erkenning gekregen dankzij films als “Spirited Away” en “My Neighbor Totoro”, maar veel mensen die dit lezen zijn misschien nog niet bekend met Studio Ghibli. De filmstudie is een krachtpatser op animatie gebied, en regisseur Hayao Miyazaki heeft (terecht) de eer verdiend om de “Walt Disney van Japan” te worden genoemd. Zowel binnen in het museum als buiten in de tuinen is er genoeg te zien, dus als u iets wil meemaken wat “typisch Japans” is, dan is dit zeker een aanrader. Kaartjes voor het museum bestelt u hier.

Leer meer over de cultuur en geschiedenis van Japan tijdens een Kabuki show

Kabuki is een mix van theater en opera en  de toneelstukken wordt al generaties lang (vaak door dezelfde gezinnen) gespeeld. De voorstellingen zijn vaak een aantal keren per jaar te zien en hier wordt vaak reikhalzend naar uitgekeken. Wij adviseren om een Engelstalige “headset” bij te boeken als u kaartjes besteld voor een Kabuki toneelstuk. Niet alleen wordt de dialoog van de acteurs vertaald, ook wordt voor- en na de voorstelling en tijdens de pauzes, interessante achtergrondinformatie gegeven over de geschiedenis van Kabuki. Een volledig kabuki toneelstuk duurt meestal wel aardig lang (gemiddeld 3 uur) dus zorg dat u tijdens de pauze een bento mee hebt om die te eten. In het theater worden deze eventueel ook verkocht. Het is ook mogelijk om een deel van de voorstelling bij te wonen, maar over het algemeen zijn de zitplaatsen dan minder goed. Kaartje voor een voorstelling boekt u hier.

 

Back To Top